Tado maakt verwarming Smart Home slimmer met nieuwe line-up

Smart Home Jeroen Kraak 15 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Tado komt met een aantal nieuwe producten voor in je Smart Home zoals een slimme thermostaat en een een radiatorknop. Het grote voordeel: ze werken allemaal met Matter.

Tado is naast Nest misschien wel de bekendste naam als het gaat om verwarming in je Smart Home. Het komt nu met de nieuwe X-serie, een nieuwe set om je verwarming slim te maken.

Deze slimme producten van Tado zijn allemaal geschikt voor Matter via het Thread-protocol. Hierdoor moeten de apparaten nog beter samen kunnen werken met Smart Home-producten van andere merken.

De nieuwe Smart Home-producten van Tado

De Tado X-lijn is bedoeld om traditionele verwarmingssystemen te vervangen. De lijn bestaat naast een slimme thermostaat ook uit een temperatuursensor, een warmtepomp-optimalisator en slimme radiatorknoppen. Daarnaast is er ook nog een speciale bridge waarmee je alle apparaten kunt koppelen.

Misschien wel het meest interessante is de slimme thermostaat die werkt met de meeste cv-ketels en warmtepompen. Deze is bedraad en heeft een LCD-scherm. Hiermee kun je niet alleen klassieke verwarmingssystemen besturen, maar bijvoorbeeld ook individueel de vloerverwarming.

Tado presenteert nieuwe Smart Home-producten mét Matter
De nieuwe producten van Tado. (Afbeelding: Tado)

Als je nog een ouder systeem hebt, kun je ook gebruikmaken van de slimme radiatorknoppen om van je huis een Smart Home te maken, in plaats van de klassieke draaiknop. Zo kun je per kamer de temperatuur regelen. Die temperatuur wordt weer gemeten door het systeem met de draadloze temperatuursensor.

Voor de producten hanteert Tado de volgende prijzen:

  • Slimme Thermostaat X – 134,99 euro
  • Slimme Radiatorknop X – 99,99 euro
  • Draadloze Temperatuursensor X – 99,99 euro
  • Warmtepomp Optimalisator X – 249,99 euro
  • Bridge X – 69,99 euro

Het voordeel van Matter

Het grote voordeel van het werken met Matter is dat het systeem kan verbinden met Smart Home-producten van andere merken. Je zit dus niet vast in het ecosysteem van Tado.

Daarnaast werkt Matter ook gewoon met de Apple Woning-app en Google Home. Je kunt dus met elke smartphone het systeem bedienen. Dat kan uiteraard ook via de gewone Tado-app.

Daarin kun je ook allerlei slimme functies gebruiken, zoals de verwarming automatisch uitschakelen als iedereen het huis uit is, en krijg je bijvoorbeeld een melding wanneer er een raam openstaat. Dit abonnement voor je Smart Home noemt Tado Auto-Assist en kost je 3,99 euro per maand of 29,99 euro per jaar.

De grootste fouten die je met je Smart Home kan maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen