Taylor Swift breekt met nieuwe album Folklore record op Apple Music

Apple Thomas Aalderink 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Uit het niets kondigde Taylor Swift afgelopen donderdag aan dat ze met een nieuw album gaat komen. Leuk voor de fans, vooral omdat ze daar niet lang op hoefden te wachten. Een dag later stond het achtste studioalbum, genaamd Folklore, al op Apple Music. Deze werd vervolgens zo goed beluisterd dat Taylor Swift binnen 24 uur een Apple Music record te pakken had.

Toen het nieuwe album van Taylor Swift precies een dag op Apple Music stond, gaf de teller 35,47 miljoen streams aan. Een record, want nog nooit werd een pop album op Apple Music zo vaak gestreamd in de eerste 24 uur. En Folklore van Taylor Swift deed het niet alleen goed op het streamingplatform van Apple. Ook op Spotify werd er massaal geluisterd. Bijna 80 miljoen streams in de eerste dag.

Taylor Swift domineert Apple Music

Door de release van Folklore is Taylor Swift ook opeens weer uitstekend vertegenwoordigd in de top tien meest gestreamde nummers op Apple Music. Op het moment van schrijven staat ze met The 1, Cardigan, Exile en The Last Great American Dynasty op respectievelijk de eerste, derde, vierde en achtste plek. het nummer My Tears Ricochet valt met een elfde plek net buiten de top 10.

Taylor Swift Folklore album Apple Music
Het album Folklore van Taylor Swift. (Afbeelding: Republic)

Net als het vorige album van Taylor Swift staat ook Folklore vanaf de eerste dag op Apple Music. Dat was in het verleden zeker niet altijd het geval. Taylor Swift koos er bij de release van 1989 bewust voor om deze niet op Apple Music uit te brengen. Ze was het namelijk niet eens met de werkwijze van Apple.

Boycot

Het was toen namelijk zo dat artiesten niet betaald kregen voor streams van gebruikers die nog in hun drie maanden durende proefperiode zaten. Daar was Taylor Swift het niet mee eens en besloot daarom het streamingplatform te boycotten. Met succes, want Apple besloot uiteindelijk om dit aan te passen.

Luister Folklore van Taylor Swift hier op Apple Music.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen