[REVIEW] Team Sonic Racing: rondscheuren in een team

Games Jelle van Es 27 mei 2019
Leestijd: 4 minuten

Op het gebied van de funracer is de Mario Kart-reeks al jaren heer en meester. De reeks weet op elk platform van Nintendo hoge ogen te gooien. Op de andere platformen is die game er natuurlijk niet, maar krijgen we dit jaar wel twee games die als alternatief gelden. Over een maand verschijnt de Crash Team Racing Remaster uit. En deze week kun je aan de slag met Team Sonic Racing.

Team Sonic Racing is een game die je meeneemt naar het universum van Sonic. Het is niet voor het eerst dat Sega een funracer op de markt brengt. Een paar jaar geleden deden ze dat al met Sonic & Sega All Star Racing. Daarbij kreeg je ook personages uit andere Sega-games om mee te rijden. Team Sonic Racing schrapt die andere personages en draait volledig om Sonic en zijn vrienden. Hoewel het een funracer is met verschillende powerups die je kunt oppakken, doet de game ook iets anders. Dit zijn de vijf punten die mij tijdens het spelen zijn opgevallen.

Gameplay die net wat anders is

Het grote verschil ten op zichte van de andere funracers, is dat je in Team Sonic Racing in een team van drie spelers rijdt. Dat betekent dat je er voor moet zorgen dat je als team de meeste punten weet te scoren. Je kunt eerste worden, maar als je teamgenoten laatste en op één na laatste worden, dan heb je daar niks aan. Als jij voorop ligt, dan kun je je medespelers een beetje helpen door boostlanes neer te leggen waar jouw teamgenote overheen kunnen rijden. Of je staat een powerup af die hen een zetje naar voren geeft. Op die manier is het een game die echt anders aanvoelt.

Daardoor is samenspelen leuker

En dat maakt het een stuk interessanter om met anderen te spelen. Zeker wanneer je de game samen met je zoon of dochter speelt is het leuk. Je bent namelijk samen één team en dat is toch anders dan wanneer papa voor de zoveelste keer zoonlief met twee vingers in de neus verslaat. Je pept elkaar op om het zo goed mogelijk te doen en wanneer je wint, dan win je samen. Dat geeft net wat meer voldoening dan wanneer je het in je eentje doet.

PlayStation Plus
(Afbeelding: Sega)

Genoeg tracks

Qua tracks heeft de game genoeg te bieden. Er zijn er meer dan twintig om uit te kiezen. Eerlijk is eerlijk, de circuits zijn niet van een heel erg hoog niveau, maar de variatie tussen de levels door is netjes. Ook kun je op die manier wat tijd besteden om de verschillende circuits te leren kennen en hoe je het beste je rondjes kunt afmaken.

Personages boeien niet zo

Toch zijn er ook wat mindere punten in de game. Ten eerste vind ik de cast van Sonic Team Racing matig. Er zijn er twaalf, maar op Sonic, Tails, Knuckles, Shadow en Dr Eggman na is het een bij elkaar geraapt zooitje van personages die in de hele reeks eigenlijk nooit hebben geboeid. Zeker in vergelijking met Mario Kart 8 Deluxe is het een nogal karige bende.

Team Sonic Racing

In je eentje wat irritant

Waar de game tof is om met vrienden te spelen, daar is het een stuk minder wanneer je het alleen speelt. Je bent dan een team met computergestuurde medespelers. Hoewel die redelijk doen wat ze moeten doen, heb je hier en daar toch het gevoel dat je niet het onderste uit de kan haalt. En dat zorgt zo nu en dan voor irritatie. Dan had ik liever gezien dat het een game was die gewoon om je individuele prestatie draaide en dat je je gewoon op jezelf kon richten.

Team Sonic Racing

Team Sonic Racing komt zodoende het beste tot zijn recht wanneer je van plan bent om het met een paar vrienden te spelen. Het liefst samen op de bank, maar het kan ook online. Sonic Team Racing is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Mocht je een PS4 of een Nintendo Switch hebben, dan hebben we goed nieuws. We mogen voor die platformen een game weggeven. Het enige dat je moet doen om daar kans op te maken is een mail te sturen naar [email protected], waarbij je aangeeft kans te willen maken op de game. Geef daarbij aan voor welk platform je hem wilt en wat je adres is, zodat we de games kunnen opsturen.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen