Ted Lasso is voor mij een van de beste series van de afgelopen jaren

Pop-Culture Jeroen Kraak 19 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is eindelijk weer zover: Ted Lasso is weer terug op Apple TV+. WANT-redacteur Jeroen Kraak is ontzettend blij dat hij eindelijk weer kan kijken naar de besnorde voetbaltrainer.

Eindelijk! Dat heeft echt veel te lang geduurd. Ik heb het natuurlijk over seizoen drie van Ted Lasso. Het is voor mij, samen met The Mandalorian en The Last of Us, mijn favoriete serie. Maar toch heeft die eerste iets extra’s speciaals voor mij.

Wat kan Ted Lasso nu worden?

Een paar maanden voor de release van het eerste seizoen van Ted Lasso kreeg ik van Apple de vraag of ik hoofdrolspeler Jason Sudeikis wilde interviewen. Op dat moment had ik er niet zo heel veel zin, want wat zou dit project nou kunnen worden? Amerikanen die een serie over voetbal maken? Alleen al doordat ze het soccer noemen, zou het waarschijnlijk niets worden.

Goed, ik zat er helemaal naast en gelukkig zei ik geen nee. Voorafgaand aan de interviews mocht ik al het gehele eerste seizoen van Ted Lasso zien en ik zat met open mond te kijken. De ene keer moest ik keihard lachen, terwijl er op een ander moment zelfs een traantje in mijn ooghoek ontstond. Wat een meesterwerk!

Ik had me voor het interview met Jason Sudeikis zeer goed voorbereid met allerlei vragen, maar toen ik ‘m sprak ging het heel anders dan dat ik verwachtte. We hadden het vooral over Amsterdam, de stad waar hij nog heeft gewerkt bij comedyclub Boom Chicago en het leven in coronatijd.

De ultieme feel good-serie

Eigenlijk is dat ook gewoon het verhaal van Ted Lasso. Persoonlijk, niet te serieus en oprecht geïnteresseerd. Juist het kwetsbaar opstellen van het hoofdpersonage verovert de harten van elke kijker, inclusief mij.

Als ik me even slecht voel of even niet lekker in mijn vel zit, zet ik Ted Lasso aan. Het is voor mij dé ultieme feel good-serie. Zelfs een begrafenis in de serie is prachtig uitgewerkt. Het helpt je even uit je dagelijkse sleur en brengt je net het sprankeltje positivisme wat je nodig hebt.

Ik ben blij dat ik weer van een nieuw seizoen kan genieten en wat was de eerste aflevering weer goed. Het oude gevoel is meteen weer terug.

PS: LEGO breng alsjeblieft een Ted Lasso-set uit. Kijkers van de eerste aflevering van seizoen drie weten precies wat ik bedoel.

LEGO dropt Indiana Jones-sets (en we worden helemaal gek)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen