Veelbesproken Tesla Cybertruck is uniek, maar waar blijft de auto toch?

Elektrische auto's Wesley Akkerman 26 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk laat tijdens een gesprek met aandeelhouders weten dat het nog wat tijd kost de productie van de Tesla Cybertruck op gang te krijgen. De massaproductie begint nu op z’n vroegst pas ergens in 2024. Daarmee komt de Twitter-eigenaar een eerder gemaakte belofte helaas niet meer na. Verrassend.

Het is niet de eerste keer dat Elon Musk dingen belooft en vervolgens niet nakomt. Hoe lang wachten we al op die reizen naar Mars? En hadden we inmiddels niet al zelfrijdende auto’s moeten hebben waar geen mens meer aan te pas komt? En dan hebben we dat gedoe omtrent Twitter nog, dat was ook een groot fiasco.

Tesla Cybertruck laat op zich wachten

De volgende belofte die Elon Musk niet nakomt, is het beoogde doel voor de start van de massaproductie van de Tesla Cybertruck. Die zou medio 2023 gaan plaatsvinden, maar is nu verplaatst naar 2024. En dat terwijl de eerste trucks eigenlijk al in 2022 uitgebracht hadden moeten worden. Yikes.

Tesla Cybertruck elektrische auto
Tesla Cybertruck (Afbeelding: Tesla)

De eerste Tesla Cybertruck-modellen komen wel ergens in de zomer van 2023 van de band af rollen. Maar de massaproductie begint dus pas in 2024. “Ik probeer altijd het begin van de productie te bagatelliseren”, zegt Elon Musk. “De productie groeit exponentieel, maar aanvankelijk komt alles traag op gang.”

Veel roet in het eten

Je mag vinden van Elon Musk wat je wil. Je mag hem aanbidden, je mag hem uitkosten. Maar er zijn nou eenmaal dingen waar je niet altijd wat aan kunt doen. Zo heeft de Tesla Cybertruck-productie last van allerlei externe factoren. Denk dan aan covid-19-beperkingen en de gestegen prijzen van grondstoffen.

Waar Musk wél wat aan kan doen, is z’n mond houden. Of realistische targets presenteren. Analisten waarschuwen bovendien voor de trage ontwikkelingen. Want tegen de tijd dat de cyberauto uitkomt, dan is de concurrentie moordend. Tegen die tijd zijn de F-150 Lightning, GMC Hummer EV, Rivian R1T en mogelijk ook de Chevy Silverado EV en RAM 1500 EV beschikbaar. En dan is dat niet het geval, dan arriveren ze snel na de release van de Cybertruck.

Elon Musk breekt wereldrecord waar hij waarschijnlijk niet zo blij mee is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen