Tesla laat je binnenkort nog gemakkelijker lekker gamen in de auto

Tech Wesley Akkerman 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Gamen in de auto, waarom ook niet? Tesla maakt dat al mogelijk via het touchscreen in de auto, maar wil gebruikers nu meer opties aanbieden. En met meer opties bedoelen we een complete digitale bibliotheek aan videogames.

Er is een hoop te doen omtrent Elon Musk nu Twitter hem voor de rechter sleept. Maar dat betekent niet dat de beruchte techondernemer zijn aandacht niet kan verdelen. Dat laat de Tesla-topman maar weer eens zien op Twitter, waar hij een bijzondere aankondiging doet in een reactie op een tweet van een ander.

Steam-games in je Tesla spelen

Elon Musk kondigt daar namelijk aan dat hij werkt aan ondersteuning voor het gameplatform Steam. Waarschijnlijk kunnen we hier volgende maand een demo van verwachten. Heb je dus een flinke digitale bieb in Steam, dan kun je binnenkort dus lekker onderweg al je favoriete games spelen in de auto.

Natuurlijk kun je dat ook doen op een Steam Deck of iets dergelijks, maar dit is wel net even cooler. Onduidelijk is nog of we alleen games kunnen spelen of misschien ook wel kunnen kopen via de Steam-winkel. Maar daar horen we ongetwijfeld snel meer over, wanneer Elon Musk daar vrolijk opnieuw over twittert.

Welke games gaat de auto ondersteunen?

Dan blijft er nog een vraag over: welke games gaat je Tesla ondersteunen? Verschillende soorten hardware ondersteunen verschillende soorten games. Het is Musk nog niet gelukt Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 naar de elektrische auto te krijgen (wat hij eerder wel beloofde), dus misschien lukt dat straks via Steam. Het kan ook goed zijn dat hij zich duikt op andere gamediensten zoals xCloud (Xbox Cloud Gaming) van Microsoft, of zelfs Ubisoft Connect.

Ondertussen moet Musk zich in een aankomende rechtszaak weren in een gevecht met Twitter. De topman wilde dat bedrijf overnemen voor 41 miljard dollar, maar kwam later op die beslissing terug. Daar is Twitter het – vanzelfsprekend, gezien het bedrag – niet mee eens, waardoor het bedrijf een rechtszaak aanspande.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen