Zo veel gaat de elektrische Polestar 3 jou kosten

Elektrische auto's Jeroen Kraak 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Een elektrische SUV kun je binnenkort ook bij Polestar halen. Het gaat je wel een flinke zak geld kosten om ‘m in jouw garage te zetten.

De Polestar 1 en 2 zien we al regelmatig over de Nederlandse snelwegen rijden. De auto’s van het merk zijn dan ook ontzettend populair. Binnenkort komt daar de Polestar 3 bij. Het grote verschil met de eerdere modellen is dat het dit keer een elektrische SUV is.

Het is tijd voor de Polestar 3

De eerste Polestar reed nog (deels) op benzine, maar bij de 2 is de overstap gemaakt naar volledig elektrisch. Bij de nieuwe Polestar 3 is dat ook het geval. Dit wordt een elektrische SUV waarmee je overal comfortabel naartoe moet kunnen.

Helaas is de Polestar 3 wel een stukje duurder dan 1 en 2. Dat heeft natuurlijk ook wel een logische reden. Dit keer bouwt de automaker een SUV, wat natuurlijk een duurder model is dan de voorgaande hatchback. De 2 is verkrijgbaar vanaf 46.900 euro en bij en voor de Polestar 3 wordt de startprijs zo’n 75.000 euro meldt Automotive News Europe. CEO Thomas Ingenlath deelde op het congres het prijskaartje. Wil je er allerlei toeters en bellen op, dan kom je rond de 110.000 euro terecht.

In dit prijssegment heeft dan ook andere concurrenten. Zo wil Polestar gaan concurreren met de elektrische Porsche Cayenne. Deze SUV bevindt zich in hetzelfde segment.

De Polestar 2: een jaar verder en nog heel veel sterker

Dit kun je van de elektrische SUV verwachten

Hoe de Polestar 3 precies gaat presteren is nog onbekend. Wel weten we al een aantal zaken dankzij onze vrienden van Autovisie. We kunnen een vermogen verwachten van meer dan 400 pk. Daarnaast zit er ook een grote accu in de auto die een actieradius van meer dan 600 kilometer mogelijk maakt.

Hoewel de auto ergens in oktober officieel wordt onthuld, begint de productie pas in het begin van 2023 in de Verenigde Staten en China. We kunnen de auto in de zomer van 2023 in Nederland verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!