Tesla Model 3: elektrische auto binnenkort voorzien van gloednieuw ontwerp

Elektrische auto's Wesley Akkerman 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je als fabrikant een elektrische auto bouwt, dan moet je rekening houden met ontzettend veel dingen. De auto’s zijn naast vervoersmiddelen ook gewoon gigantische computers op wielen. Daar gaan dus heel wat componenten mee gepaard. Tesla wil de productie van de Model 3, precies om die reden, wat gaan versimpelen.

Tenminste, dat is wat Reuters schrijft. De publicatie baseert het nieuws op verklaringen van vier bronnen die bekend zijn met de zaak. Het bericht komt dus niet officieel bij Tesla vandaan, waardoor de bronnen controleren wat moeilijk is. Reuters is echter een zeer betrouwbaar medium.

Elektrische auto: populaire Tesla Model 3 op de schop

Het doel van het nieuwe ontwerp is dat de Tesla Model 3 als elektrische auto minder complex wordt. Het aantal onderdelen moet omlaag, waardoor ook de productiekosten verlaagd kunnen worden. Dat klinkt als een mooi en aannemelijk plan; we zijn benieuwd wat dit voor effect gaat hebben op de productie an sich.

Tesla Model 3 elektrische auto
De auto van Tesla (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het nieuwe ontwerp focust zich voornamelijk op zaken waar gebruikers om geven, zoals het beeldscherm en de prestaties. Het project wordt intern Highland genoemd, en gaat waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2023 van start. Dit gebeurt dan in elk geval in de fabrieken in Fermont (Verenigde Staten) en Shanghai (China).

Niet beschikbaar voor commentaar

Helaas is het zo dat Tesla niet beschikbaar is voor commentaar. Ondanks het feit dat dit één van de grootste bedrijven is die een elektrische auto maakt, praat het nooit met de pers. Eigenaar Elon Musk besloot in 2020 de pr-afdeling op te heven. Maar via zijn kersverse aankoop Twitter reageert hij vaak toch wel ergens op.

De Tesla Model 3 is de goedkoopste elektrische auto die het bedrijf aanbiedt. Het is ook één van de populairste elektrische wagens van dit moment. Mocht de auto goedkoper en simpeler geproduceerd kunnen worden, dan kan de S wellicht de Model Y voorbijgaan in populariteit. Maar dat is momenteel koffiedik kijken.

Het mysterieuze Space Force-vliegtuig dat al meer dan 900 dagen boven de aarde hangt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reuters

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen