Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Tech 8 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Van Tesla tot Vlammenwerpers: 5 briljante ideeën van Elon Musk

Elon Musk kennen we nu als de rijkste man ter wereld en de koper van Twitter. Toch heeft de Tesla-baas veel meer toffe dingen gedaan. Wij zetten vijf briljante en bizarre ideeën van de man op een rij.

Elon Musk werd rijk met de oprichting van betaalplatform PayPal. Daarna volgden zijn successen elkaar in rap tempo op. Misschien wel de bekendste daarvan is Tesla (hoewel hij het bedrijf zelf niet heeft opgericht), maar ook met SpaceX heeft hij het de ruimtevaart veranderd.

Vijf bijzondere ideeën van Tesla-topman Elon  Musk

Toch zijn er naast Tesla nog veel meer toffe en bizarre ideeën die de ondernemer heeft ontwikkeld. Wij zetten vijf bijzondere op een rij die je waarschijnlijk nog niet kent.

Tesla Cybertruck is niet alleen een elektrische auto, maar ook een… boot?

#1 Blastar

Elon Musk kennen we natuurlijk als de man achter SpaceX. De ondernemer was echter al veel eerder geïnteresseerd in de ruimte.

Toen de Tesla-topman nog 12 was, ontwikkelde hij al zijn eigen game met de naam Blastar. Dat spel verkocht hij vervolgens voor 500 dollar. Het ondernemen zat al vroeg in zijn bloed.

Het leuke is dat jij ook Blastar kunt spelen, en dat voor helemaal niets. Er is een gratis webversie van de game. Om dan te bedenken dat iemand van 12 jaar dit gemaakt heeft, weet je al dat Elon Musk al op vroege leeftijd behoorlijk begaafd was.

#2 Not a Flamethrower

Kan het gekker? Ja zeker! Elon Musk heeft namelijk zijn eigen vlammenwerper ontworpen en gebouwd. Want ja, dat is natuurlijk iets wat je zeker mist in je leven. Vooral als de apocalyps komt.

De vlammenwerper maakte hij onder de vlag van The Boring Company. Dat bedrijf van Elon Musk maakt normaal tunnels en werkt aan de Hyperloop (zie punt #5).

Twitter huilt door Musk en daarom wordt Mastodon populair: maar wat is het?

In het ontwerp van de vlammenwerper zit ook de nodige humor. Zo noemde hij het product juist Not a Flamethrower. Ook verkocht hij daarnaast een brandblusser. Iets wat je natuurlijk wel nodig hebt als het misgaat.

Flamethrower Elon Musk The Boring company Tesla
Alles om een zombieaanval te overleven. (Afbeelding: The Boring company)

#3 Neuralink

We kennen Elon Musk natuurlijk vooral van Tesla en SpaceX, maar de ondernemer heeft nog de leiding over een ander bedrijf: Neuralink. Hiermee wil hij hersenimplantaten maken ter bestrijding van neurologische aandoeningen.

Dat klinkt misschien als de verre toekomst, maar het bedrijf van Elon Musk heeft deze implantaten al met succes getest op varkens. Hiermee is er een digitale verbinding tussen een computer en het brein. In de toekomst moet deze link communiceren met hersencellen om zo het neurologisch functioneren te verbeteren.

Ook test het bedrijf verschillende andere zaken zoals je hieronder kunt zien.

#4 De lelijkste kersttrui ooit?

Wil je een unieke foute kersttrui van Tesla? Dan ben je net te laat. Deze is namelijk meteen uitverkocht, nadat die op de site van de autobouwer verscheen.

Hoewel het idee van een kersttrui niet echt niet nieuw is, laat het wel weer zien hoe het brein van Elon Musk werkt. Hij weet met absurde zaken altijd weer het nieuws te halen. Daarmee zorgt hij natuurlijk voor aandacht voor zijn bedrijven. Een slimme zet, dus.

In het zelfde straatje past natuurlijk de Cyber Whistle. Een fluitje in de vorm van een Tesla Cybertruck. Of wat te denken van de Giga Texas Belt Buckle.

Tesla kersttrui
Lelijk? (Afbeelding: Tesla)

#5 Hyperloop van Elon Musk

Waarschijnlijk heb je wel eens van de Hyperloop gehoord. Als het echt van de grond komt – of beter gezegd: in de grond – dan is dit een uitvinding die onze manier van reizen compleet verandert.

De Hyperloop is als het ware een tunnel waar de vacuüm wordt uitgezogen, waardoor er een traject met enorme snelheid kan worden afgelegd. Zo heeft Elon Musk het idee van een traject tussen Los Angeles en San Francisco. De afstand (zo’n 550 kilometer) moet in 30 minuten worden afgelegd.

Er zijn natuurlijk nog wel flink wat vraagstukken die moeten worden opgelost. Er zijn zorgen over de kosten van het aanleggen en de hoeveelheid energie die het verbruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!