Tesla Cybertruck is niet alleen een elektrische auto, maar ook een… boot?

Elektrische auto's Wesley Akkerman 30 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Techmiljardair Elon Musk brengt wel eens vaker sterke claims over de Tesla Cybertruck de wereld in. Maar in één van zijn recente tweets maakt hij het wel erg bont. De stevige, elektrische auto kan, volgens Musk, namelijk ook tijdelijk dienstdoen als een boot. En ja, je kunt er zelfs een rustige zee mee op gaan.

De Tesla Cybertruck moet een soort baken van duurzaamheid zijn. De elektrische bak moet allerlei externe en extreme omstandigheden kunnen doorstaan, terwijl je – waar dan ook ter wereld – van punt a naar punt b reist. En blijkbaar heb je daar nu zelfs niet eens meer een ondergrond voor nodig, zo blijkt uit een tweet.

Tesla Cybertruck of Cyberboat?

Elon Musk laat namelijk wederom van zich horen op zijn Twitter-profiel. Daar claimt de man dat het gevaarte op wielen “waterdicht genoeg is” om “tijdelijk dienst te doen als boot”. Je kunt er “rivieren, meren en zelfs rustige zeeën meer overvaren”, laat Musk weten. Check ook vooral de tweet in zijn eigen woorden.

Het woord waar eigenlijk de meeste aandacht naar uit moet gaan, is ‘tijdelijk’ (‘briefly’, in het Engels). Meer auto’s zijn in staat ‘tijdelijk’ als boot te fungeren, maar dat betekent niet dat je meteen je sloepje in de verkoop kunt doen. Musk laat bijvoorbeeld niet weten hoe lang ‘tijdelijk’ precies inhoudt.

Hoe lang en hoe ver?

Daarnaast is het nog maar de vraag hoe ver de Tesla Cybertruck daadwerkelijk komt zonder de vaste grond onder de wielen. En wat gebeurt met alle elektrische onderdelen wanneer die te lang in het water liggen? Zo’n tweet is hartstikke leuk, maar zoals je ziet levert dit meer vragen dan antwoorden op.

Niet alleen heeft Tesla een veelbewogen geschiedenis als het gaat om claims met betrekking tot producten en diensten, ook gaat het niet altijd goed qua veiligheid. Tesla’s kunnen nog wel eens vlam vatten of crashen in de Autopilot-modus. Reken er maar niet op dat je heel ver kunt varen met de Cybertruck.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen