De Tesla Cybertruck lijkt er nu echt eindelijk te komen

Elektrische auto's Jeroen Kraak 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De productie van de Tesla Cybertruck is al verschillende keren vertraagd. Nu lijkt er eindelijk duidelijkheid te zijn rondom de elektrische auto.

De Tesla Cybertruck is misschien wel een van meest bijzondere auto’s die de aankomende tijd uit moet komen. Dat komt natuurlijk mede door het opvallende uiterlijk van de pick-uptruck. De verwachtingen zijn hoog ondanks dat Elon Musk tijdens de presentatie nog een gat in de ruit gooide. De grote vraag blijft vooral wanneer we ‘m kunnen verwachten.

Wachten op de Tesla Cybertruck

In de Verenigde Staten zien verschillende mensen de Tesla Cybertruck al sinds 2019 rijden. Dat zijn prototypes die gebruikt worden om alles te testen. Ondanks die tests is de auto nog steeds niet in productie genomen. Dit is al verschillende keren uitgesteld.

Nu lijkt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zijn. Tijdens de presentatie van de cijfers van het tweede kwartaal liet Tesla-topman Elon Musk zich uit over de toekomst van de Cybertruck. De auto moet in de zomer van 2023 eindelijk geleverd kunnen worden. “We verwachten er veel van. Het is misschien wel ons beste product ooit,” voegde de miljardair er aan toe.

Tesla Cybertruck elektrische auto
Tesla Cybertruck (Afbeelding: Tesla)

Grote verwachtingen voor de toekomst

Dat was niet het enige dat Musk zei tijdens de presentatie. Volgens hem profiteert de Tesla Cybertruck van de ervaring die is opgedaan van het productieproces van andere auto’s.

Tesla verhoogt prijs voor volledig zelfrijdende auto

“We zullen een andere niveau van eenvoud en productieverbeteringen brengen met de Cybertruck en toekomstige producten waar we nu nog niet helemaal klaar voor zijn. Ik denk dat het heel spannend zal zijn om deze in de toekomst te onthullen.” Daarmee legt Musk de lat hoog qua verwachtingen van Tesla in de toekomst. Nu vrijwel alle automakers zijn overgestapt op elektrische modellen, wordt het voor het bedrijf natuurlijk lastiger om zich te onderscheiden.

Overigens hoeven we ons nu geen zorgen te maken over de cijfers van Tesla. De autobouwer maakte afgelopen kwartaal een winst van 2,3 miljard dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen