Tesla zet ook in 2022 de Cybertruck weer in de wachtkamer

Elektrische auto's Mark Hofman 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla is goed in heel veel dingen, maar het halen van deadlines is daar helaas niet één van. Na meerdere vertragingen lijkt de Tesla Cybertruck wederom later te verschijnen dan gedacht.

Dit wordt duidelijk nadat de fabrikant informatie van zijn website haalt. Waar eerst te lezen was dat de elektrische auto vanaf 2022 geproduceerd zou worden, is daar inmiddels geen spoor meer van te bekennen.

Tesla Cybertruck laat op zich wachten

In 2019 maakte de wereld voor het eerste kennis met de Tesla Cybertruck. De bizar futuristische elektrische auto wist voorpagina’s te halen door zijn opvallende ontwerp, indrukwekkende specificaties én een grote blunder. In 2022 staat de elektrische auto voornamelijk bekend om het feit dat hij lang op zich laat wachten. Want drie jaar na zijn aankondiging is de Cybertruck nog nergens op de weg te bekennen.

Elektrische auto makkelijker te stelen voor dieven? Dit zijn de feiten
Elon Musk met de Tesla Cybertruck. Afbeelding: AFP / Frederic J. Brown

De hoop dat de elektrische auto in 2022 zijn opwachting zou maken was, mede door Tesla zelf, aanwezig. Alleen die hoop kan men weer laten varen nu het bedrijf de verwijzing voor productie in 2022 van zijn website verwijderd heeft. Dit terwijl het oorspronkelijke plan was om de Cybertruck eind 2021 van de productieband te laten rollen.

Waarom duurt het zo lang?

Er zijn veel verschillende factoren die meespelen in de vertraging van de Tesla Cybertruck. Net als de rest van de industrie wordt het bedrijf van Elon Musk niet alleen geraakt door COVID-19, maar ook door het wereldwijde chiptekort. Daarbij zijn er ook zaken die gerelateerd zijn aan de elektrische auto zelf. Zo ziet de Cybertruck er imposant uit, maar brengt dat ook problemen met zich mee. Zo wil Tesla bijvoorbeeld één grote ruitenwisser hebben voor op het voorraam, maar is het lastig om dat goed voor elkaar te krijgen.

Daarbij zal Tesla, wegens het succes van zijn huidige modellen, ook niet heel veel haast hebben. Dat klinkt misschien gek, maar de elektrische auto’s van het bedrijf vliegen als warme broodjes over de toonbank. De Model 3 stond in Europa zelfs tussen de beste verkochte modellen. Een heerlijke positie waardoor het bedrijf iets van vertraging wel zou kunnen lijden.

Elektrische auto in 2022: 5 veelbelovende modellen voor het nieuwe jaar

Het enige waar Tesla op moet letten is de concurrentie. Die komt op rap tempo aanzetten. Benieuwd welke elektrische auto’s je het komende jaar in de gaten moet houden? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen