House of the Dragon-trailer: 5 dingen die opvallen

Films & Series Jeroen Kraak 21 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

HBO deelt een nieuwe trailer van House of the Dragon. Nu krijgen we een nog beter beeld wat we van de Game of Thrones-prequel kunnen verwachten.

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar House of the Dragon. Veel Game of Thrones-fans willen het slechte einde van de serie maar gauw vergeten en willen de kwaliteit die ze aan het begin van de serie zagen. De beelden van de serie beloven veel goeds, maar de grote vraag is natuurlijk of het de hoge verwachtingen kan waarmaken.

House of the Dragon komt eraan

De eerste beelden van House of the Dragon zagen we een paar maanden geleden al voorbij komen. Het ging toen om een zogenaamde teaser, een kortere video om de fans alvast warm te maken. Nu is er dan eindelijk de officiële trailer, waarbij we een wat betere indruk van de serie krijgen. Daaruit kunnen we ook al een paar dingen concluderen.

Muziek

De muziek in de trailer klinkt precies zoals we gewend zijn van Game of Thrones. Oude tijden lijken dus weer te herleven. HBO Max heeft er goed aan gedaan om componist Ramin Djawadi opnieuw te strikken voor House of the Dragon. Mede met de beelden zorgt het meteen voor een vertrouwd gevoel van de serie.

The Seven zijn terug

Om de hals van Alicent Hightower zien we een opvallend symbool. Het is een ketting met een symbool van The Seven, de religie die we ook terugzagen in Game of thrones. De voorouders van Alicent waren een van de eerste mensen in Westeros die het geloof oppakte. De godsdienst gaat dan vermoedelijk ook weer een belangrijke rol spelen in House of the Dragon.

De Catspaw Dagger

De oplettende kijker kan in de nieuwe House of the Dragon-trailer nog iets zien. De Catspaw Dagger. Alicent trekt het wapen uit het holster. Dit wapen is gemaakt van dragonglass en Valyrian steel. Jawel, het is hetzelfde soort wapen waarmee Arya Stark de Noght King zagen verslaan. Ook dit is dus weer een verwijzing naar de originele serie. We zijn dan ook benieuwd of we naast draken nog meer magische wezens zullen zien.

House of the Dragon HBO Max
De draken zijn terug! (Afbeelding: HBO Max)

De Dragon Pit is terug (en hoe)

Over draken gesproken. Als je Game of Thrones hebt gekeken, herken je vast wel de Dragon Pit. Zie het als een soort Colosseum, maar dan voor draken. In de originele serie is het net zoals in het hedendaagse Rome een enorme ruïne. Echter is het in House of the Dragon anders. Doordat de serie zich honderden jaren voor de gebeurtenissen in Game of Thrones afspeelt zien we het stadion in volle glorie.

De Draken in House of the Dragon

We gaan verder met de draken in House of the Dragon, want die zijn ook anders dan dat je gewend bent uit Game of Thrones. In die serie kwamen er eindelijk weer draken naar een lange tijd, door de eieren die Daenerys ontving. House Targaryen is de draken echter wel gewend en ze groeiden er ook mee op. De innovaties rondom de dieren gaan dan ook veel verder. Zo zien we dat ze nu zelfs harnassen dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen