Google Chrome maakt websites bezoeken nog makkelijker

Apps Jeroen Kraak 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Kom je regelmatig terug op bepaalde websites? Dan maakt Google Chrome het je veel makkelijker met een nieuwe functie.

Google Chrome is de populairste internetbrowser. Of je nu voor werk of gewoon thuis op het internet zit, dikke kans dat je de browser van de grote G gebruikt. Dat komt natuurlijk omdat die snel is, maar daarnaast ook een aantal andere handige functies heeft. Nu komt er weer een bij die het surfen net weer wat makkelijker maakt.

Notities maken in Google Chrome

We hebben allemaal wel eens een internetpagina waar we vaker op terugkomen. Het kan zijn dat je het nodig hebt voor je werkt, of dat er interessante informatie opstaat die je later nog een keer terug wil lezen. Als je veel pagina’s opslaat of bookmarkt kan het soms voorkomen dat je vergeet waarom je deze wilde bewaren. Gelukkig is daar nu een oplossing voor.

Google Chrome maakt het nu mogelijk om notities te maken op een website zelf. Elke keer als je desbetreffende pagina bezoekt, komen deze weer terug. Handig, want zo weet je precies wat je wilde onthouden en waarom een pagina opgeslagen is.

Google chrome notities.
Een notitie maken. (Afbeelding: Reddit/Leopeva64-2)

Zo werkt het

De nieuwe functie is ontdekt door Reddit-gebruiker Leopeva64-2. Hij is dieper in een versie van Chrome Canary gedoken, wat de voorloper is van de beta-fase. Hij doet ook meteen voor hoe het precies werkt. Je drukt op de rechter muisknop op een stuk tekst en vervolgens kun je in het menu selecteren dat je een aantekening wil maken. Als je eenmaal een notie hebt gemaakt, is de tekst die je geselecteerd hebt paars. Zo weet je dus dat die aantekening daar is te vinden.

De opgeslagen notities zijn niet alleen op de desbetreffende plaats op de pagina te vinden. Er is in de Chrome-Canary-versie tevens een zijbalk te vinden waar alle notities zouden staan. Als je op de notitie in die balk klikt, kom je automatisch uit op het gedeelte van de site waar deze is gemaakt. Ook moet het mogelijk zijn om die aantekening te wijzigen. Helaas werkt de edit-knop nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen