TikTok komt met nieuwe functies voor iOS en Android

Tech Wesley Akkerman 22 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTok maakt bekend dat het bedrijf enkele veranderingen doorvoert aan de applicatie, waardoor de content toegankelijker wordt voor iedereen. Zo worden captions vertaald voor gebruikers uit een aantal landen, waardoor ze dus meer video’s kunnen kijken. De Nederlandse taal zit er helaas nog niet tussen, maar Engels wel.

TikTok introduceert, middels een verse update, caption- en vertalingstools. Aanvankelijk ondersteunen die tools slechts een handjevol talen. Denk dan aan Engels, Portugees, Duits, Indonesisch, Italiaans, Koreaans, Mandarijns, Spaans en Turks. Wanneer Nederlands aan de beurt is, is niet duidelijk.

TikTok-update voor Android en iOS

De TikTok-app is voortaan in staat video’s automatisch van captions te voorzien. Zowel kijkers als makers kunnen die automatische ondertiteling activeren wanneer ze willen. Die ondertiteling kan dan eveneens automatisch vertaald worden, naar één van de genoemde talen die je eerder in dit bericht aantreft.

TikTok
Ondertiteling en vertalingen op TikTok (Afbeelding: TikTok)

Middels die vertalingen kunnen kijkers content bekijken en begrijpen die eerder niet in hun taal beschikbaar was. Nogmaals: de Nederlandse taal is dus niet beschikbaar, maar gelukkig zijn we ook bedreven in de Engelse taal. Daardoor krijgen we toch wat mee van culturen, grappen, kookkunsten en meer vanuit andere delen van de wereld.

Uitrol vindt wel langzaam plaats

Houd er rekening mee dat de uitrol van de nieuwe opties langzaam plaatsvindt. Niet elke videomaker of video biedt de komende weken dezelfde functies aan. Het kan dus zijn dat je de content van de ene video wel kunt vertalen en de andere niet. Maar in de toekomst moeten alle video’s gewoon toegankelijk zijn.

Dit zijn overigens niet de enige toegankelijkheidsopties die het videoplatform aanbiedt. Zo kunnen makers ook waarschuwingen plaatsen bij video’s die snelle flitsen laten zien. Zo’n waarschuwing kun je ook aantreffen voor mensen die lichtgevoelig zijn. Met dit soort opties blijft het platform uiteindelijk leuk voor iedereen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TikTok

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen