Dominick Vietor
Dominick Vietor Elektrische auto's 3 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

[VIDEO] Tesla Model 3 review: Tesla-kleintje maakt indruk

Het is misschien wel dé elektrische auto van dit jaar: de Tesla Model 3. De kleinere Tesla die elektrisch rijden naar een breder publiek moet brengen. Maakt de auto zijn torenhoge verwachtingen waar? Je ziet het in deze Tesla Model 3 review.

Foto's: WANT/Dominick Vietor

Tesla Model 3 tech

Hét gebied waar de Model 3 zich – net als andere Tesla’s – van de concurrentie onderscheidt is de hoeveelheid tech die Tesla in deze auto heeft gestopt. Niet zo gek natuurlijk voor een bedrijf dat zijn roots heeft in Silicon Valley. Bij WANT juichen we extra tech-snufjes natuurlijk altijd toe.

Misschien wel de belangrijkste toevoeging is Autopilot; een verzameling van hulpmiddelen die ervoor zorgt dat de Model 3 op de snelweg bijna autonoom kan rijden. Hardwarematig is ‘ie er zelfs al helemaal klaar voor. Zodra de software en wetgeving rond autonoom rijden klaar zijn brengt de Model 3 je geheel zelfstandig van huis naar werk.

Tesla Model 3 review gaming
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Ander leuk technisch snufje: het grote scherm in de middenconsole. Daarmee bedien je de Tesla Model 3, maar je kunt er nog veel meer mee. Browsen, navigeren, Spotify luisteren en zelfs gamen behoren tot de mogelijkheden. Alsof dat nog niet genoeg tech is in een auto, heeft Tesla ook de smartphoneintegratie erg goed voor elkaar. Je smartphone is je sleutel en je kunt op afstand alvast de airco of verwarming aanzetten.

Grote range

Nog een voordeel van de Tesla Model 3: hij heeft een grote range. Vergeleken met andere elektrische auto’s, althans. De door mij geteste Long Range-variant komt op papier 560 kilometer ver. De basisversie komt volgens het specificatiekaartje 409 kilometer ver. In de praktijk liggen die getallen – afhankelijk van de omstandigheden – meer op respectievelijk 400 en 300 kilometer. Nog steeds ruim voldoende voor woon-werkverkeer.

Tesla Model 3 review supercharger
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Voor langere ritten kun je bij Tesla’s eigen Superchargers terecht. Dat zijn snellaadpalen die op fijne plekken staan en makkelijk in gebruik zijn. Geen gedoe met pasjes; alles gaat via je Tesla-account. Bovendien hoef je niet eens na te denken of en wanneer je langs zo’n lader moet: dat doet de navigatie van de auto voor je. Half uurtje laden, en je kunt weer een uur of 2,5 rijden. Prima dus.

Benieuwd geworden? Check dan de video hieronder voor alles over de Tesla Model 3. Of lees onze geschreven review waarin we je zes redenen geven om de Tesla Model 3 (niet) te kopen. Bekijk ook het YouTube-kanaal van WANT voor meer toffe video’s over de nieuwste tech-producten.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!