Tesla Model S of Model X kopen? Dan hebben we slecht nieuws voor je

Elektrische auto's Wesley Akkerman 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben je in de markt voor een Tesla Model S of Model X? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Je wacht heel lang op je bestelling. De goedkoopste versie van de Model S levert Tesla nu pas eind 2022 op z’n vroegst. Dat geldt ook voor de Model X. Je wacht dus minimaal een jaar op je nieuwe elektrische auto.

Tesla is niet de enige autofabrikant die last heeft van leveringsproblemen. Ten eerste is er nu een grote vraag naar elektrische auto’s. Ten tweede heeft zo’n beetje elke industrie last van chip- en onderdelentekorten. Dat zorgt ervoor dat de leveringen van sommige producten flink wat vertraging oplopen.

Tesla Model S en X laten op zich wachten

Eerder bleek al dat de Model 3 en Model Y tot ver in 2022 geduwd werden. Maar nu laten de Tesla Model S en Model X dus ook langer op zich wachten. Dat is mogelijk een groter probleem, aangezien dit de vlaggenschepen zijn van de fabrikant. De nieuwe levermaand staat inmiddels op ‘eind 2022’.

Nieuwe Tesla Model S
De nieuwe Model S. (Afbeelding: Tesla)

Het betreft hier de Long Range-varianten van de elektrische auto’s. Ook gaat het om auto’s met de kleine 19″-banden.

Veel vraag, weinig productie

De Tesla Model S Plaid wordt sowieso in december 2022 geleverd, ongeacht de kleur of wielen. De Model X heeft dezelfde levertijd als de Longe Range. Bovendien is het zo dat de Model X Plaid helemaal niet meer in 2021 geleverd wordt. Ook die versie van de auto wordt pas eind 2022 verwacht in Nederland.

Als je nu een bestelling plaatst voor de Tesla Model X, dan hoef je die wagen niet voor eind 2022 te verwachten. Tesla heeft momenteel een gigantische achterstand als het om zijn autoproductie gaat. In de VS zijn sommige modellen pas in maart 2023 verkrijgbaar, dus het kan zijn dat die vertraging verder oploopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen