Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 15 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Oeps: Tesla is een onderdeel vergeten bij nieuwe elektrische auto’s

Ken je het gevoel dat je krijgt wanneer je een elektrische auto koopt, maar dat er iets aan ontbreekt? Zo nee, dan is dat niet heel erg gek. Zo ja, dan heb je een gloednieuwe Tesla op de oprit staan.

Klanten doen op Reddit hun beklag over het feit dat hun nieuwe Tesla Model 3 of Model Y niet beschikt over USB-C poorten. Dat heeft volgens het bedrijf van Elon Musk een goede reden, alleen is het vergeten deze ook vooraf aan de klant te melden.

Tesla Model 3 en Model Y zonder USB-C

Het lijkt me toch een rare gewaarwording: je loopt naar je gloednieuwe Tesla Model 3 of Model Y, waar je maanden op hebt gewacht, en ziet opeens dat er iets ontbreekt. Je kijkt goed naar het middenconsole en beseft je dat het opladen van je smartphone, of andere apparaten, toch iets lastiger gaat worden dan je in eerste instantie had gedacht. Het blijkt namelijk zo dat de USB-C-poorten in je Tesla er simpelweg niet zijn.

Tesla Model S dashboard
Op deze manier kunnen we gamen in de nieuwste Tesla. (Afbeelding: Tesla)

Op Reddit is te lezen dat dit toch bij een aantal mensen is gebeurd. Het gaat om klanten die een Model 3s of een Model Ys in huis hebben. Volgens Tesla komt dat door het wereldwijde chiptekort, alleen is het bedrijf dit wel vergeten te melden aan de desbetreffende consumenten. Er zijn dus klanten die pas bij het ontvangen van hun auto op de hoogte werden gebracht en zelfs een paar klanten die waarschijnlijk nu pas in hun elektrische auto kijken en de ontdekking doen.

Er zijn op dit moment ook meldingen te vinden van consumenten waarbij het systeem voor draadloos opladen niet werkt.

Je kunt ze nog krijgen

Het is natuurlijk zeer vervelend dat je Tesla Model 3 of Model Y niet voorzien is van een USB-C aansluiting. Toch is dit niet het einde van de wereld. Al helemaal niet, omdat je deze op een later moment alsnog kunt krijgen. Volgens Tesla zijn de USB-C aansluitingen vanaf volgende maand weer beschikbaar en kunnen klanten een afspraak maken om ze alsnog te laten installeren. Al is het wel de vraag of die deadline niet een beetje te enthousiast is.

Chiptekort wordt alleen maar groter: sommige leveringen pas in 2024

Het chiptekort tergt de markt al tijden en zal dit voorlopig ook nog wel blijven doen. Sterker nog: het tekort wordt alleen maar groter. Er zijn zelfs analisten die voorspellen dat het probleem tot 2024 aan blijft houden. Meer weten? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!