Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 15 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp-gebruikers met een iPhone kunnen deze zaken verbergen

WhatsApp is de laatste tijd veel in het nieuws, omdat er wat nieuwe functies aankomen. Dat geldt voor Android-, maar ook voor iOS-gebruikers. De populairste berichtendienst op deze planeet laat iOS-gebruikers binnenkort meer informatie verbergen. Handig voor wanneer je niet wil dat iedereen alles ziet.

De nieuwe opties kwamen in september al aan bod. Toen werd duidelijk dat WhatsApp de nieuwe functies testte. Volgens WABetaInfo gaat het testen vrolijk door, met een nieuwe optie genaamd My Contacts Except. Met die functie bepaal je dat sommige contactpersonen op je smartphone specifieke dingen niet kunnen zien.

WhatsApp laat je info verbergen

De contactpersonen zien dan bijvoorbeeld niet meer je profielfoto, wanneer je voor het laatst online was en de sectie Over. Nu zijn er al dergelijke opties, maar zijn de mogelijkheden minder uitgebreid. Nu bepaal je dat iedereen, niemand of alleen alle contactpersonen dergelijke informatie te zien krijgen.

WhatsApp.
WhatsApp. (Afbeelding: Unsplash/Brett Jordan)

Ook op het moment dat een contactpersoon een gedateerde versie van WhatsApp gebruikt, zien ze de informatie niet wanneer je hen beperkt. Op het moment dat je dit doet, zorg je er tevens voor dat je ook bij die personen dezelfde informatie niet meer ziet. Dat is natuurlijk wel zo eerlijk. Echter, de bèta heeft nu een bug waardoor je alsnog ziet wanneer iemand voor het laatst online was.

Ondersteuning voor meerdere apparaten

Eerder rolde WhatsApp overigens de ondersteuning uit voor meerdere apparaten. Daardoor gebruik je de berichtendienst met hetzelfde nummer op een aantal apparaten, zonder gedoe. Wanneer je deze bèta downloadt, dan kun je je niet meer afmelden voor die bèta; het bedrijf rolt die functie nu wereldwijd uit, namelijk.

 

Ondertussen werkt het team achter WhatsApp hard aan nog meer functies. Zo moet het in de toekomst mogelijk zijn je chats van Android naar iOS over te brengen, en andersom. Daarnaast komt er mogelijk een Communities-functie aan en moet je stemopnames tussentijds kunnen pauzeren tijdens het opnemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!