WhatsApp brengt iPhone en Android officieel dichter bij elkaar

Apps Wesley Akkerman 8 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het duurde even, maar eindelijk is het zover: WhatsApp rolt ondersteuning uit voor meerdere apparaten. De functie is nog in bèta, maar stelt je in staat meerdere apparaten aan je account te koppelen. Die apparaten kun je dan tegelijkertijd gebruiken, zonder daarvoor een primaire smartphone nodig te hebben.

WhatsApp vervangt de webversie van de dienst met de ondersteuning voor meerdere apparaten. Wanneer je de communicatiedienst nu op je computer gebruikt, dan hoeft je smartphone dus niet aan te staan en een internetverbinding te hebben. Je verstuurt en ontvangt berichten zoals dat ook op je telefoon gaat.

WhatsApp rolt veelgevraagde functie uit

Mocht je smartphone offline zijn, geen probleem: want dan chat je dus nog steeds via je je computer. Maar je kunt WhatsApp hierdoor ook op andere apparaten gebruiken. Alle gekoppelde apparaten communiceren onafhankelijk van elkaar met de servers van de dienst; daardoor is dit nu allemaal mogelijk.

WhatsApp Multi-Device
Meerdere apparaten tegelijkertijd (Afbeelding: Facebook)

Om van de nieuwe ondersteuning gebruik te kunnen maken, dien je je aan te melden voor de bèta. Houd er rekening mee dat je WhatsApp-account actief kan zijn op vier verschillende apparaten. Je hebt de nieuwste versie van de app nodig en moet elk apparaat dat je wil gebruiken, even handmatig koppelen.

Meedoen aan de bèta

Meedoen aan de bèta is gelukkig heel simpel. Volg daarvoor de onderstaande stappen op. Eerst kijken we naar de stappen op Android, dan op iOS.

  1. Open WhatsApp > tik op Meer opties.
  2. Tik op Gekoppelde apparaten.
  3. Tik op Bèta voor meerdere apparaten.
  4. Tik op DEELNEMEN AAN BÈTA.
  1. Ga naar de Instellingen in WhatsApp.
  2. Tik op Gekoppelde apparaten.
  3. Tik op Bèta voor meerdere apparaten.
  4. Tik op Neem deel aan bèta.

Als je de bèta weer wil verlaten, dan is dat geen probleem. Volg dan in beide stappenplannen de eerste drie stappen op en druk vervolgens op de Verlaat bèta.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WhatsApp

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen