Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 8 nov 2021

OnePlus komt met een speciale smartphone (en zoveel gaat hij kosten)

OnePlus en speluitgever Bandai-Namco slaan de handen ineen voor een exclusieve versie van de Nord 2: een speciale Pac-Man-editie. De speciale versie van de Nord 2-smartphone komt binnenkort uit, maar een releasedatum is nog niet bekend. Wel weten al wat het toestel moet kosten, dus dat is al mooi meegenomen.

Wanneer OnePlus een speciale editie uitbrengt van zijn smartphone, dan moet die “verse, unieke en enthousiasmerende eigenschappen” hebben. Dat zegt Oliver Zhang, de portfoliomanager van het bedrijf tegenover Android Central. Zo krijgt dit toestel een ‘gamified’ menu. Dat houdt in dat er spelementen aan toegevoegd zijn.

OnePlus Nord 2 met Pac-Man-elementen

Zo biedt het OxygenOS unieke iconen aan, gebaseerd op het game-icoon uit de jaren tachtig. Daarnaast krijgt je een unieke camerafilter, verschillende lo-fi animaties, statische en bewegende achtergronden en nog veel meer. OnePlus installeert de game Pac-Man 256 ook vooraf, zodat je die meteen kunt spelen.

De user interface van de Nord 2 heeft allerlei uitdagingen die je als gebruiker voltooit. Wanneer je dat doet, dan ontgrendel je verschillende type content (dat is het stukje gamification). Ook krijgen eigenaars een verhaal voorgeschoteld waarin Pac-Man een avontuur beleeft in het OnePlus-universum, aldus de manager.

Het design is net even anders

De specs en het algemene ontwerp zijn gelijk aan de Nord 2 die reeds te koop is. Maar het design kent kleine aanpassingen. In de body van de smartphone zitten namelijk eveneens Pac-Man-elementen. Zo ontstaat er een glow-in-the-dark Pac-Man op de achterkant, die zijn weg in een doolhof zoekt.

OnePlus Nord 2: hét bewijs dat vlaggenschepen steeds minder nodig zijn

De variant met 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagruimte kost 529 euro in Europa. Ter vergelijking: de prijs van het normale model, zonder de Pac-Man aan boord, kost 499 euro. Je betaalt dus een paar tientjes meer voor een meer exclusieve telefoon die allerlei extra’s aanbiedt. Het wachten is nu op een releasedatum: die maakt OnePlus op een later moment bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Central

Reageer op artikel:
OnePlus komt met een speciale smartphone (en zoveel gaat hij kosten)
Sluiten