Het is nu mogelijk om Tetris in Microsoft Excel te spelen

Apps Sam Dille 17 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je genoeg hebt van spreadsheets en grafieken, dan is het misschien tijd om je Excel-pagina opnieuw in te richten. De app van Microsoft kan blijkbaar ook videogames maken. Een goed voorbeeld daarvan is Tetris.

Excel is een onmisbaar programma. Zelfs als je het niet hoeft te gebruiken voor je werk. Het kan bijvoorbeeld ook handig zijn om je financiën in kaart te brengen of om andere zaken bij te houden.

Maar de service is er dus ook om je te vermaken met een spelletje. Je kunt op Excel namelijk Tetris spelen. Het is een geweldig idee, maar of je het ook makkelijk zelf kunt maken, is nog maar de vraag.

Tetris spelen op Excel: kan het echt?

We hebben er snoeihard bewijs van. Een Reddit-gebruiker plaatste een video op de Microsoft-subreddit. Daar speelde ze toch echt Tetris op Excel. Het hele spel is compleet. Er zijn knoppen om de blokjes te bewegen, een knop om ze sneller te laten vallen en een knop om ze te draaien. De score wordt zelfs voor je bijgehouden.

Veel Redditors zijn nieuwsgierig naar hoe de gebruiker Tetris heeft gemaakt in Excel. Het slechte nieuws is alleen dat degene die dit filmpje heeft geplaatst niet heeft verteld hoe ze dit heeft gemaakt. Veel gebruikers van Reddit speculeren over hoe dit mogelijk is. En of het filmpje wel echt is.

Tetris spelen
De oude klassieker. (Afbeelding: Pexels/Cottonbro Studio)

Veel meer dan alleen formules berekenen

Het laat maar weer zien hoe krachtig Excel in de loop der jaren is geworden. Als je denkt dat de service alleen maar handig is voor het oplossen van formules, dan is het een goed moment om het opnieuw te ontdekken. Excel heeft onlangs zelfs een programma gekregen om fouten in formules op te sporen.

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd wat Excel ons in de toekomst te bieden heeft. In die tussentijd kunnen we ons brein breken over de Tetris-kwestie. Hopelijk laat de Reddit-gebruiker binnenkort zien hoe ze de indrukwekkende game op het scherm van Excel heeft getoverd.

Huh? Gaat Microsoft opeens geld vragen voor Windows 10-updates?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen