Teufel Real Blue TWS 2: hoe goed zijn deze nieuwe oordopjes?

Audio Maarten Verkoren 22 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Teufel kennen we van de speakers met bovengemiddeld goed geluid. De Duitsers doen ook al jaren mee in de draadloze oordopjesmarkt. Zojuist hebben ze de Real Blue TWS 2 uitgebracht. Hoe presteren ze ten opzichte van de concurrenten en zijn ze beter dan hun voorloper, de TWS 1?

WANT-redacteur Maarten Verkoren besloot de oordopjes binnen te hengelen en deed de test.

Fan van het merk

Persoonlijk ben ik fan van Teufel omdat de geluidskwaliteit van zowel hun speakers als oordopjes me vaak positief verrast heeft. Dit is niet vreemd aangezien het DNA van het bedrijf ligt in het bouwen van speakers. Vorig jaar introduceerden ze hun eerste draadloze bluetooth oordopjes met noise-canceling.

Deze heb ik veel gebruikt, maar ik merkte een paar minpuntjes. Desondanks is de prijs-kwaliteitsverhouding bij Teufel altijd goed, zeker in vergelijking met de marktleiders. De hamvraag: hoe zit het met de prijs-kwaliteitsverhouding bij Teufel’s nieuwste oordopjes?

De nieuwe oordopjes met ruisonderdrukking van Teufel getest
Ook in wit te verkrijgen (Afbeelding: Teufel)

Teufel Real Blue TWS 2: beter dan zijn voorganger?

Bij het openmaken van het doosje, valt me direct op dat er op het eerste oog weinig verschil is met de TWS 1. Een nadere inspectie leert dat het doosje ietwat robuuster oogt en voelt en dat de dopjes qua uiterlijk iets verschillen.

Het blijven flinke jongens, voor mij persoonlijk geen probleem, want daar krijg je een goede geluidskwaliteit voor terug en dat vind ik veel belangrijker dan hoe ze eruit zien. De gebruiksaanwijzing is vergelijkbaar met die van de TWS 1, de functionaliteiten ook, zo lijkt en blijkt. 

De eerste tests leren dat de pluspunten van de TWS 1 ook meegegaan zijn naar de TWS 2. Al met al vind ik de TWS 2 iets beter, gelukkig maar. Voor 150 euro heb je oordopjes die bovengemiddeld presteren, dus ze zijn het geld zeker waard.

Waar zitten die pluspunten hem dan vooral in? 

De nieuwe oordopjes met ruisonderdrukking van Teufel getest
De pasvorm is prettiger en beter dan gemiddeld (Afbeelding: Teufel)

Teufel Real Blue TWS 2 een ijzersterk product

De pasvorm is echt prettiger en beter dan gemiddeld. Bovendien zijn er dankzij de extra opklikrubbertjes tal van mogelijkheden om de oordoppen te personaliseren, zodat ze beter passen en beter klinken. Dit is ook van invloed op de actieve ruisonderdrukking, die goed scoort en makkelijk te bedienen is.

Er zijn twee modi, een transparante, waarin je alles juist beter hoort ondanks dat je de oordopjes in hebt, en een stille, waarin alle omgevingsgeluiden actief worden uitgefilterd. De geluidsonderdrukking heb ik getest in trein, bus, vliegtuig, café’s en thuis.

Gepraat en achtergrondgeluiden worden prettig gefilterd. Thuis werden schreeuwende kinderen en een jakkerende bonenmaler naar de achtergrond gedirigeerd. Fijn!  

Bellen gaat goed, ook met videoconferencing. Buiten is het ook te doen, als het niet waait. Telefoongesprekken voeren op de fiets of als het waait, was echter niet te doen. Ik was niet te verstaan, zo kreeg ik te horen. Blijft een dingetje voor de meeste earbuds.

De overige pluspunten? De TWS 2 hebben een goede batterij met een lange afspeelduur voor muziek en telefoongesprekken. De Bluetooth-verbinding is zeer stabiel. Zoals ik gewend ben van Teufel, is de geluidskwaliteit van muziek bovengemiddeld, met een uitstekende bas. Tenslotte is er nu ook een app waarmee je de oordoppen nog extra kunt aanpassen aan je voorkeuren. 

De REAL BLUE TWS 2 is per direct voor 149,99 euro verkrijgbaar in de kleuren Pure White en Night Black.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen