Sony en Honda voorzien elektrische auto van ingebouwde PS5

Elektrische auto's Mark Hofman 22 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Tijdens CES 2020 maakten we voor het eerst kennis met de elektrische auto van Sony. Dit jaar leerden we dat het imposante model ook echt op de markt verschijnt. Samen met Honda maakt het Japanse bedrijf de droom werkelijkheid. En die wordt dankzij de PS5 nog mooier dan we ooit hadden durven dromen.

Het is anno 2022 nog altijd lastig om een PlayStation 5 op de kop te tikken. Gelukkig hebben Sony en Honda de perfecte oplossing voor je. De twee partijen slaan de handen ineen en droppen een console in de elektrische auto die ze gaan produceren. Kost je iets meer, maar dan heb je wel wat!

Elektrische auto Sony en Honda krijgen ingebouwde PS5

Sony bracht zijn elektrische auto in 2020 als een concept onder de aandacht, maar inmiddels is het de keiharde werkelijkheid. Samen met Honda probeert de Japanse grootmacht het merken als Tesla moeilijk te maken. Aan de stijl van de auto zal het niet liggen. Aan de functionaliteiten en accessoires die ermee gepaard gaan ook niet.

Een prachtig voorbeeld is de PlayStation 5: de console van Sony die anno 2022 nog altijd moeilijk op de kop te tikken is. “Technisch gezien is het mogelijk om hem in de elektrische auto te plaatsen”, laat projectleider Izumi Kawanishi tegenover de Financial Times weten.

Sony Vision-S CES2020
De Vision S op CES 2020. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Krijg je het dus niet voor elkaar er eentje op de ‘normale manier’ aan te schaffen, kun je het dus nog altijd met de elektrische auto proberen. Kost wat geld, maar dan heb je wel wat.

Gebeurt het ook echt?

“Technisch gezien mogelijk” is natuurlijk geen bevestiging dat de PS5 ook echt onderdeel wordt van de elektrische auto. Al schatten we de kans wel erg hoog in. Zeker gezien de levensloop van dit opvallende project.

Tijdens CES 2020 mocht ik persoonlijk kennismaken met de unieke Vision-S. De elektrische auto wist tijdens de grootste technologiebeurs ter wereld hard de show te stelen. Toch hield Sony voet bij stuk en gaf het eerlijk toe niet van plan te zijn de auto op de markt te brengen.

In 2022 weten we beter: Sony en Honda bouwen een machtig idee om tot realiteit. En als je al een hele auto toch op de markt kunt brengen, is de kans vrij groot dat iets dat “technisch mogelijk” is, toch daadwerkelijk verschijnt.

Intel’s meesterplan om een einde te maken aan ons grootste digitale gevaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen