Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 2 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

The Batman: 10 uiterst interessante feitjes om in de kroeg te vertellen

Sinds 18 april is het mogelijk om Matt Reeves’ The Batman te bewonderen op HBO Max. Na een succesvolle tijd in de bioscoop weet de indrukwekkende film ook op de streamingdienst voor succes te zorgen.

Hoog tijd om het internet af te struinen en een aantal uiterst interessante weetjes over The Batman met je te delen. Heb je ook weer wat te vertellen in de kroeg deze week.

The Batman: 10 interessante feitjes

Feitjes: persoonlijk ben ik er groot fan van. Na praktische iedere film of serie, waar ik volop van heb genoten, zoek ik ze op. Een leuke manier om anders tegen grote titels, acteurs en regisseurs aan te kijken. In sommige gevallen weet het zelfs de manier waarop een bepaald verhaal op je overgekomen is in een compleet nieuw daglicht te zetten.

Wat betreft The Batman zijn de volgende, spoilervrije, feitjes wat mij betreft erg leuk om te weten:

#1 De geheime selfie van Pattinson

Robert Pattinson was na zijn auditie voor The Batman nog niet zeker van zijn rol als Bruce Wayne. Toch stond hij al in een prachtige batsuit. Reden genoeg voor een selfie “voor het geval het ’em niet ging worden”, liet hij weten in een interview.

The Batman Warner Bros DC Marvel
The Batman. (Afbeelding: Warner Bros.)

#2 Uitstekende vermomming

Colin Farrell, die de rol van The Penguin op zich neemt, wilde niet teveel herkend worden. Om zijn make-up en outfit te testen besloot hij volledig verkleed naar Starbucks te gaan. Zijn opvallende verschijning zorgde zeker voor een aantal scheve gezichten, maar niemand herkende de beroemde acteur.

#3 Kurt Cobain in The Batman?

Matt Reeves liet eerder al weten dat de versie van Bruce Wayne in The Batman is gebaseerd op Kurt Cobain. Tijdens het schrijven van het eerste script knalde Nirvana door de speakers van de regisseur. Robbert Pattinson liet later weten dat hij zich ook liet inspireren door de zanger. Dat is de reden dat de houding van Wayne meer ingetogen is dan we in eerdere films gezien hebben.

#4 Stiekem auditie doen

Tijdens de repetities voor de film Tenet (2020), waar Robert Pattinson de hoofdrol in speelde, stond de auditie voor The Batman gepland. Gezien regisseur Christopher Nolan de vorige films regisseerde, en Pattinson nog niet wist of hij de rol zou krijgen, moest de acteur dus stiekem auditie doen. Toen hij met een smoes kwam waarom hij niet aanwezig kon zijn zei Nolan: “Je gaat naar de auditie voor The Batman, he?”. Zodra Pattinson de rol toegewezen kreeg was Nolan de eerste die hem feliciteerde, terwijl niemand het destijds nog wist.

#5 Komt Riddler je bekend voor?

De grote bad guy in The Batman is de Riddler: een personage die sommige mensen wel heel bekend voorkomt. Het heeft te maken met het feit dat Matt Reeves het personage gebaseerd heeft op Zodiac: een seriemoordenaar die in de jaren zestig actief was in Californië.

The Batman
Riddler of toch Zodiac? (Afbeelding: Warner Bros.)

#6 The Batman: knipoog naar het origineel

In de Wayne Manor is een knipoog naar de originele Batman-film uit 1966 te vinden. In het huis staat een beeld van William Shakespeare, net als in de film van 1966. Destijds werd het beeld gebruikt om toegang te krijgen tot de Batcave.

#7 De opvallende tip van Christian Bale

Zoë Kravitz (Catwoman) en Robert Pattinson (Batman) kregen dezelfde tip van hun voorgangers. “Zorg ervoor dat je in je kostuum gewoon naar het toilet kan”, lieten ze weten.

#8 Op Pattinson’s lijf geschreven

Robbert Pattinson lijkt de perfecte persoon te zijn voor The Batman. Niet gek, want regisseur en schrijver Matt Reeves heeft de rol van Bruce Wayne met de acteur in het achterhoofd geschreven. Zelfs voor dat hij wist dat Pattinson geïnteresseerd zou zijn.

The Batman
De perfecte rol (Afbeelding: Warner Bros.)

#9 Comics die The Batman inspireerde

Er zijn in de loop der jaren ongelofelijk veel stripverhalen geschreven over Batman. Er zijn echter maar drie comics die daadwerkelijk een grote inspiratie waren voor The Batman. Het ging om Batman Ego, Year One en The Long Halloween. Leuk extra feitje: de man die het laatstgenoemde verhaal heeft geschreven is een oude leraar van regisseur Matt Reeves.

#10  “Hoeveel sokken heb je nodig?”

De eeuwenoude vraag of er iets stiekem van de set is meegenomen werd ook aan Robbert Pattinson gevraagd. De acteur antwoordde daarop dat hij op regelmatige basis sokken meenam die hij droeg in zijn rol als Bruce Wayne. Iets waar Warner Bros. overigens ook op reageerde. “Het is prima om er een aantal mee te nemen, maar om nu iedere dag een setje te pakken. Hoeveel sokken heb je nodig?”, lieten ze weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!