Deze beroerde Bruce Willis film scoort keihard op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Bruce Willis is een van de meest geliefde acteurs in Hollywood. De acteur heeft recent zijn afscheid van de filmwereld aangekondigd. Zijn nieuwe Netflix-film brengt hem echter geen eer.

Bruce Willis is inmiddels 67 jaar. De acteur heeft er een mooie carrière opzitten en schitterde een flink wat topfilms. De meesten zullen hem echter herinneren uit Die Hard en Pulp Fiction. Helaas heeft de acteur moeten besluiten om te stoppen met acteren vanwege een afasie-diagnose. Dat is een taalstoornis die het gevolg is van niet aangeboren hersenletsel.

Bruce Willis in Gasoline Alley

Gelukkig komen er nog een aantal films uit met Bruce Willis, omdat deze eerder al zijn opgenomen. Een van die titels zien we nu op Netflix. Hij speelt namelijk detective Bill Freeman in de film Gasoline Alley. Helaas lijkt dit niet een afscheidsfilm die de acteur eer aan doet, want de titel wordt helemaal afgemaakt.

Laten we het eerst maar eens hebben over de film zelf. Netflix beschrijft het als volgt: “Een ruige tatoeëerder wordt verdacht van de moord op vier vrouwen. Om zijn naam te zuiveren, roept hij de hulp in van twee rechercheurs die hem op de hielen zitten.” De man hoopt een complete samenzwering te ontrafelen, die groter is dan dat hij ooit heeft vermoed.

Naast Bruce Willis die een van de twee politiemannen is, spelen onder andere ook Devon Sawa, Luke Wilson en Kat Foster in de Netflix-film.

Geen al te beste kritieken voor de Netflix-film

Hoewel Bruce Willis dus een van de hoofdrollen heeft, scoort de film helaas niet al te best. Laten we beginnen met Rotten Tomatoes. De serie weet daar een schamele acht procent te scoren. “Goede acteurs zijn op een of andere manier weer gelokt om mee te werken aan een low-budget Willis-film. Zelfs hun inspanning kan deze warrige puinhoop niet redden.”

Movie Nation is het daar mee eens: “Niemand zal hier iets van herinneren, behalve dat Bruce Willis erin zat. Hij was slecht, maar de film was nog erger.” Overigens zijn deze recensies geschreven voordat bekend werd wat de toestand van Willis is.

Netflix scoort met verschrikkelijk slap aftreksel van 50 Shades

Ook IMDb is Die Hard negatief

Op IMDb is de stemming niet veel beter. Op het platform scoort Gasoline Alley een 3,6 na 1.100 beoordelingen. “Arme Devon Sawa. Met mensen als Bruce Willis en Luke Wilson had hij misschien gehoopt terug te keren naar de A-lijst van acteurs. Maar helaas kon het de laatste twee niet schelen en deden ze het alleen voor het geld.”

Wil je dus een goede film op Netflix zien, dan moet je deze titel waarschijnlijk overslaan. Ook een goede Bruce Willis zie je er waarschijnlijk niet in terug. Als je de acteur toch wil eren en herinneren hoe goed hij kan zijn, dan kun je beter nog een keer Die Hard opzetten. Bovendien is nog een keer Die Hard kijken echt geen straf. Deze film vind je echter niet op Netflix, maar op Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen