WhatsApp neemt jouw chats flink onder handen en daar wacht je (niet) op

Apps Jeroen Kraak 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je gehecht aan je chatlijst in WhatsApp? Dan wordt het binnenkort wennen, want de interface gaat wat veranderen. Maar of je erop zit wachten?

WhatsApp is continu aan het klussen aan haar app. Logisch, want het wil natuurlijk dat je de dienst blijft gebruiken en niet overstapt naar concurrenten als Telegram en Signal. Nu heeft het weer iets nieuws gevonden, maar of dit nu echt voor jou is bedoeld?

Instagram in jouw chatlijst

WhatsApp beschikt al jaren over een status-functie. Deze is vergelijkbaar met Stories op Instagram of de korte video’s op TikTok. In sommige landen is deze functie erg populair, maar in ons land valt dat redelijk tegen. De berichtendienst wil je nu pushen om deze feature alsnog te laten gebruiken, want ze worden binnenkort weergegeven in je chatlijst.

Als je status in je menubalk van WhatsApp opent zie je hoe het werkt. Rond de foto’s van de gebruikers is een blauw randje te zien wanneer ze hun status gedeeld hebben. Onder de naam staat tevens hoe lang geleden het is dat de status is geüpload.

Als het aan WhatsApp ligt ga je die ring ook zien in je scherm waar alle chats staan. Als iemand een nieuwe status heeft geüpload zie je een groene ring om de foto van de persoon waarmee je chat. Als je dan op de foto klikt zie je wat dit moment is.

WhatsApp Status
Zo gaat het eruit zien. Afbeelding: WABetaInfo)

Wachten op de nieuwe functie in WhatsApp

Op dit moment bevindt de functie zich nog in beta. Dat betekent dat het nu getest wordt. Als uiteindelijk alles goed is bevonden kan WhatsApp de nieuwe functie vrij snel toevoegen. Volgens WABetaInfo kunnen zowel Android als iOS-gebruikers de nieuwe functie snel verwachten.

Het is niet de enige functie waaraan WhatsApp op dit moment werkt. Zo lijkt het binnenkort ook de Multi-Device verbeteren. Hierdoor is het mogelijk om nog meer apparaten aan jouw account te koppelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen