WhatsApp geeft geniale functionaliteit binnenkort een heerlijke upgrade

Apps Mark Hofman 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Sinds enige tijd is het mogelijk om meerdere apparaten te koppelen aan WhatsApp. Dankzij Multi-Device kun je de dienst oneindig op je computer blijven gebruiken, zonder dat je smartphone daarvoor aan hoeft te staan. Werkt ideaal, maakt het platform toegankelijker en wordt binnenkort nog een heel stuk beter.

Althans, dat is in ieder geval het plan. In de meest recente testversie van WhatsApp voor Android (2.22.10.13) is het mogelijk om meer apparaten dan alleen je computer te koppelen aan je account. Heerlijk!

WhatsApp maakt geniale feature beter

Multi-Device is op dit moment al erg handig, maar er zijn wel een aantal zaken die nog ontbreken bij de feature. WhatsApp biedt via deze weg bijvoorbeeld nog geen mogelijkheid om een tweede smartphone of tablet te koppelen. In de meest recente testversie voor Android wordt duidelijk dat hier verandering in komt.

WABetaInfo, de meest betrouwbare bron op dit gebied, heeft de ontdekking in de nieuwe versie gedaan. Zoals in het onderstaande screenshot te zien is gaat het om een instelling genaamd ‘Register Device as Companion’. De bijbehorende beschrijving legt uit dat de functionaliteit het toestaat om WhatsApp op nog meer apparaten te gebruiken. Net als nu kan een dergelijk apparaat gekoppeld worden door middel van het scannen van een QR-code.

WhatsApp
Het scherm uit de beta (Afbeelding: WABetaInfo)

Het is niet de eerste keer dat we de verbeterde functionaliteit tegenkomen. Vorig jaar waren er al verwijzingen naar Multi-Device 2.0 te vinden, maar alleen voor tablets en Chromebooks. Het feit dat de betaversie spreekt van mobiele apparaten laat zien dat WhatsApp het gebruik op twee smartphones makkelijker maakt.

Meer verbeteringen en toevoegingen

WhatsApp lijkt de functionaliteit nog niet helemaal afgemaakt te hebben, het zal dus nog even duren voor je ermee aan de slag kan. Tot die tijd kan je echter wel genieten van andere toevoegingen en verbeteringen. Eerder deze week verscheen er een nieuwe update die het uiterlijk van de app, en videogesprekken, aanpakt.

WhatsApp maakt van videobellen een deugd met deze nieuwe update

Wil je weten wat die versie van WhatsApp allemaal doet? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel. Voor alle ontwikkelingen en tips rondom de app check je deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen