HBO Max gooit het roer volledig om met eerste Nederlandse show

Films & Series Jeroen Kraak 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

HBO Max kennen we natuurlijk van de films van Warner Bros. en hoogstaande series. De eerste Nederlandse show wordt totaal anders.

We kunnen sinds vorige maand eindelijk HBO Max ontdekken in Nederland. De streamingdienst staat vol met fantastische films en series zoals Dune, The Batman, Game of Thrones en Westworld. De eerste show die HBO Max voor Nederland maakt komt zeker niet in dat rijtje. De streamingdienst zet in op reality wat je eerder verwacht op Discovery+ of Videoland.

HBO Max komt met… een datingshow?

De eerste Nederlandse show wordt een lokale versie van datingshow Fboy Island. Ja, je hebt het juist, de naam Island in de titel doet het ergste al vermoeden. De show past namelijk prima in het rijtje van een Temptation Island of Ex on the Beach.

Om precies te zijn is Fboy Island bedacht door een van de makers van The Bachelor. De show volgt drie vrouwen die naar een tropisch eiland afreizen waar zij worden vergezeld door 16 mannen. Die grote menigte mannen is weer verdeeld in twee groepen. Acht zijn de zogenaamde Nice Guys die op zoek zijn naar liefde, terwijl de overige acht – de Fboys – er zijn om te strijden voor een geldprijs.

HBO Max zegt dat de vrouwen in de show met een flinke dosis humor op zoek gaan naar de ware liefde. De show is volgens hen dan ook een knipoog naar het dating genre en een sociaal experiment waarin we kunnen zien of Fboys ook echt kunnen veranderen. De show wordt gepresenteerd door cabaretier Lisa Loeb.

Een Nederlandse versie van Fboy

Fboy is niet helemaal nieuw op HBO Max, want de show is een van de meest succesvolle reality-titels op HBO Max in de Verenigde Staten. Naast Nederland krijgen ook een aantal andere landen een eigen versie. Mocht je het dus echt leuk vinden, dan kun je ook genoeg andere versies kijken.

Wij houden het persoonlijk liever bij de kwalitatieve series zoals Tokyo Vice en We Own This City. Maar goed, er is dus voor ieder wat wils op HBO Max.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen