Is Tokyo Vice de nieuwe grote hit voor HBO Max?

Films & Series reviews Jeroen Kraak 8 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Tokyo Vice is vanaf deze week te zien op HBO Max. Moet je de serie kijken of skippen? Wij vertellen het je.

Sinds vorige maand kunnen we eindelijk genieten van HBO Max. De streamingdienst is natuurlijk bekend van series als Game of Thrones en Westworld, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Zo maakte HBO Max dit jaar al indruk met Peacemaker en nu komt er weer een serie aan waar je veel van kunt verwachten. Wij vertellen je over Tokyo Vice.

Tokyo Vice op HBO Max

Tokyo Vice is losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jake Adelstein. De Amerikaanse journalist verhuist naar Tokyo om de Japanse taal te leren. Hij krijgt een baan aangeboden bij een van de grootste kranten van Japan en wordt daarmee hun eerste buitenlandse journalist. Onder de vleugels van een Japanse detective komt hij langzaam terecht in de kleurrijke onderwereld van Tokyo waar hij kennis maakt met de yakuza.

De 10 allerbeste series die je (volgens IMDb) kunt kijken op HBO Max

Tokyo Vice was oorspronkelijk bedoeld als film in 2013 met Daniel Radcliffe in de hoofdrol. Het kwam echter nooit helemaal van de grond waarna HBO Max de rechten kocht. Dat heeft nu geleid tot een serie, maar niet met Radcliffe in de hoofdrol. Ansel Egort speelt nu de hoofdrol.

Egort is misschien niet de bekendste acteur in Hollywood, maar dat kan na zijn rol in Tokyo Vice wel anders worden. Hij vult de rol prachtig en geloofwaardig in. Hoewel zijn Japans voor ons moeilijk te checken is, kan hij alles erin kwijt.

Tokyo Vice
Lopen door Japan. (Afbeelding: HBO Max)

Terug naar het Japan van de jaren ’90

Tokyo Vice weet ook prima die Japanse sfeer uit de jaren ’90 prima in beeld te brengen. We zien een Tokyo dat leeft en bruist, maar waar de Japanse cultuur prima zichtbaar is. Je gelooft bijna dat dit echt in de jaren ’90 is opgenomen.

Die sfeer komt er nog beter in door de beeldkeuze van de regisseur. Hij kiest voor een opvallende manier om de show in beeld te brengen. Het lijkt er haast op of je zelf erbij bent, wat die sfeer natuurlijk weer ten goede komt.

Levendig verhaal

Natuurlijk is de omgeving uiterlijk vertoon, maar het zorgt er wel voor dat het verhaal tot leven komt. We zien daarin mensen die de wanhoop nabij zijn en hun problemen op een Japanse manier oplossen.

Het verhaal in Tokyo Vice begint in de eerste aflevering gelijk groots en daarna gaan we terug in de tijd naar de beginperiode van Adelstein. Af en toe wordt dan weer gesprongen naar het heden. Het zorgt voor een spannende lijn met interessante plottwists. De serie zit vol met interessante personages. Helaas krijg die niet allemaal genoeg aandacht.

Tokyo
Tokyo by night. (Afbeelding: HBO Max)

Tokyo Vice is vanaf nu te zien op HBO Max. De eerste twee afleveringen staan nu op de streamingdienst. Elke donderdag komen daar twee afleveringen bij.  Het laatste deel is te zien op 28 april. Voor de serie heb je natuurlijk wel een abonnement nodig. Meer daarover lees je hier.

Tokyo Vice

HBO Max

8 Score

Pluspunten

  • De serie ademt Japan
  • Ansel Egort komt goed tot zijn recht
  • Bijzondere beeldkeuze

Minpunten

  • Sommige personages mogen meer aandacht krijgen

Tokyo Vice heeft alles in zich om een nieuwe hit te worden op HBO Max. De serie zit goed in elkaar, maar het meest fantastische is vooral het Japan van de jaren '90 wat prachtig wordt weergegeven. Je waant jezelf in Tokyo tussen de criminele opperbazen. Alleen nog sushi bestellen voor tijdens het bingen en dan is je Japanse avond helemaal compleet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen