Vijf manieren waarop je The Freestyle van Samsung thuis kunt gebruiken

Smart Home Mark Hofman 8 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Samsung heeft met The Freestyle een zeer bijzondere projector op de markt gebracht. Het ontwerp is compact, de beeldkwaliteit hoog en het aanbod aan functionaliteiten groot. Fijn, maar wat heb je er precies aan?

Ondanks de stijgende populariteit in beamers hoor ik nog steeds veel mensen om me heen vragen waar je een product als The Freestyle precies voor kunt gebruiken. Ja, het projecteren van content op de muur natuurlijk. Maar in het geval van The Freestyle zijn er nog heel veel meer mogelijkheden.

The Freestyle: 5 manieren om hem thuis te gebruiken

Om je een goed idee te geven van wat The Freestyle je precies te bieden heeft, ben ik er de afgelopen week mee aan de slag gegaan. Samsung heeft een imposante projector op de markt gebracht, maar wat kun je er allemaal precies mee projecteren? Belangrijker nog: waar kun je precies op projecteren? Ik geef je vijf voorbeelden van hoe je deze krachtige gadget thuis kunt gebruiken.

#1 Keiharde thuisbioscoop

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende situatie. De kans dat jij de Samsung-projector in huis wilt halen is waarschijnlijk vanwege een thuisbioscoop. Dankzij het maximale beeldformaat van 100-inch leent The Freestyle zich er uitstekend voor. Het kijken van een spannende film of serie in het donker is een heerlijke beleving. Zeker op het moment dat je er een goede noise-cancelling koptelefoon of soundbar bij gebruikt.

Gratis tip: kijk op deze manier ook zeker eens een sportwedstrijd met een paar vrienden!

Samsung The Freestyle
Prima formaat! (Afbeelding: Samsung)

#2 Zakelijke compagnon

Samsung heeft ervoor gezorgd dat The Freestyle ook uitstekend als tweede monitor gebruikt kan worden tijdens de werkuurtjes. Zo kun jij de projector makkelijk naast je neerzetten en het beeld boven je huidige monitor projecteren.

Het is ook zeker aan te raden om de projector te gebruiken voor presentaties. Het maakt, gezien de automatische beeldcorrectie, niet uit waar je precies bent. Het is altijd mogelijk om snel en makkelijk iets te bespreken met je team, klanten of baas.

#3 The Freestyle als gaming-monitor

Laat ik direct beginnen met een disclaimer: The Freestyle is zeker niet je beste optie als het op gamen aankomt. Samsung krijgt het voor elkaar om een resolutie van 1080p te projecteren, maar dat is voor de huidige generatie consoles niet het maximaal haalbare. Zo ontbreekt er ook ondersteuning voor een hoge verversingssnelheid wat je, in vergelijking met je leipe 4K-televisie, wel echt gaat merken.

Met dat in het achterhoofd kan ik echter maar één ding zeggen: gamen op The Freestyle is echt heel erg leuk. De rechtermuur in mijn woonkamer kan voor een groot deel gevuld worden met het beeld van de Samsung-projector. Dat ik daar een potje NBA 2K22 of Forza Horizon 5 op kan spelen is dus echt heel erg tof.

Samsung The Freestyle
Gamen als een malle (Afbeelding: Samsung)

Je sluit de console aan via de zijkant van The Freestyle door middel van een USB-C-aansluiting. Je moet hier echter wel een verloopstekkertje voor hebben.

#4 Nooit meer rechtop zitten

Tja, wat moet ik hier over zeggen? Je kunt The Freestyle lekker op je nachtkastje zetten, het beeld naar het plafond richten en op zondag de hele dag in je bed blijven liggen. Kon natuurlijk altijd al, maar dankzij Samsung kun je nu ook iets leuks kijken zonder ook maar één centimeter rechtop te moeten zitten.

#5 Hulp in de keuken

Wie z’n ei heerlijk kwijt kan in de keuken zal The Freestyle zonder twijfel kunnen waarderen. Persoonlijk kijk ik talloze video’s en lees ik recepten om een zo heerlijk mogelijk maaltje op tafel te zetten. Al merk ik ook wel dat het soms echt nog even zoeken is.

Dankzij de snelle manier waarop The Freestyle het beeld aan kan passen, is het vrij toegankelijk om het beeld in je keuken te projecteren. Zeker voor kookvideo’s erg gemakkelijk, want dankzij de Bixby-ondersteuning zou het in theorie mogelijk moeten zijn om de video te pauzeren of terug te spoelen met je stem.

Samsung The Freestyle
Koken met de projector (Afbeelding: Samsung)

In de praktijk werkt de spraakassistent iets minder goed dan gedacht en werk je dus voornamelijk nog steeds met je handen.

The Freestyle: meer dan een projector alleen

Samsung heeft met The Freestyle een bijzondere projector op de markt gebracht. Naast het feit dat je deze voor de bovenstaande situaties kunt gebruiken, is het het apparaat ook een slimme speaker en sfeerverlichting in één. Dat mag ook wel, want de adviesprijs is €999.

Samsung tilt de slimme speaker naar hoger niveau met The Freestyle

Daarmee is The Freestyle echt geen apparaat voor iedere consument, maar voornamelijk voor een specifieke doelgroep. Ben je van plan om ’em voor heel veel verschillende doeleinden te gebruiken, dan is het zeker de moeite waard om je er iets meer in te verdiepen. Wil je gewoon extreem tof televisie kijken? Dan is het slim om je zoektocht misschien nog niet helemaal af te breken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen