The Elder Scrolls Online Blackwood: uitstekend alternatief voor Skyrim of opvulling?

Games Jelle van Es 15 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is inmiddels alweer heel wat jaren geleden dat The Elder Scrolls Online verscheen. Destijds was het een ietwat rommelige MMORPG, waarvan de maker nog niet helemaal wist waar het heen moest gaan. Inmiddels zijn we in 2021 aangekomen en heeft de game echt zijn eigen plek gevonden, mede dankzij regelmatige updates. In juni van dit jaar kunnen we in de game aan de slag met Blackwood als de nieuwe grote uitbreiding.

Afgelopen weekend kon ik alvast aan de slag met The Elder Scrolls Online Blackwood. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik de game echt alweer een tijd niet heb gespeeld. Ik ben er dus als een nieuwkomer in gesprongen, om op die manier te ontdekken wat het nieuwe avontuur te bieden heeft. Dit zijn daarbij de punten die me tijdens het spelen zijn opgevallen

The Elder Scrolls Online Blackwood

1. Een nieuw avontuur

Zoals de naam al doet vermoeden speelt The Elder Scrolls Online Blackwood zich af in Blackwood. Dat is het zuidelijke gedeelte van Cyrodill en ken je wellicht uit Oblivion. Omdat deze game zich zo’n 800 jaar voor die gebeurtenissen afspeelt, is het toch behoorlijk anders en is het een groot en open gebied waarin jij los kan gaan. Uiteraard maakt de game daarbij gebruik van typische Elder Scrolls-elementen. Wanneer je rondloopt in de wereld, zul je van alles en nog wat gaan tegenkomen wat je aandacht trekt. Binnen de kortste keren verken je grotten en doe je klusjes voor de lokale bevolking. Met het nieuwe gebied krijg je ook met Leyawiin een mooie stad om te gaan verkennen. Volgens de makers is het één van de grootste gebieden om in rond te lopen, dus voorlopig ben je er wel even zoet mee.

The Elder Scrolls Online Blackwood screenshots 5
De mooie nieuwe stad (Afbeelding: Bethesda)

Daarnaast is er ook een groter avontuur om je in te storten. Er is namelijk een pact gesloten met de Prince of Destruction, waardoor er allemaal Gates of Oblivion verschijnen, met alle gevolgen vandien. In het hoofdverhaal moet jij daar een stokje voor steken.

2. Knokken met een Companion aan je zijde

Wanneer je vrienden hebt in The Elder Scrolls Online, dan is er altijd wel iets te doen. Maar wanneer je een complete nieuwkomer bent, dan kan het wat eenzaam zijn. Gelukkig brengt Blackwood een interessante vernieuwing in de vorm van een Companion. Tijdens je avontuur kun je een vriendschap sluiten, waarna deze persoon aan jouw zijde gaat vechten. Daarnaast zal die persoon ook invloed hebben op het verhaal, waardoor je je minder alleen voelt.

The Elder Scrolls Online Blackwood
Je staat er niet alleen voor (Afbeelding: Bethesda)

3. Genoeg te doen

Zoals gezegd is dit een echte Elder Scrolls-game, waardoor je constant wel iets te doen hebt in de wereld. Toch heb ik nog niet alles genoemd. Zo komt er een nieuwe Trial voor 12 spelers, waarbij je het dorp Rockgrove bezoekt. Daar krijg je te maken met Argonians die de Daedric aanbidden en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Verder krijg je in de game te maken met Oblivion Portals, die je kunt betreden. Wanneer je dat doet, dan kun je binnen die portaal het mechanisme aldaar onklaar maken, waardoor je Tamriel van de ondergang redt. Tot slot kun je nog rekenen op nieuwe Public Dungeons en World Bosses om mee los te gaan.

Genoeg uitdagingen (Afbeelding: Bethesda)

4. Gameplay blijft fijn in The Elder Scrolls Online Blackwood

Door los te gaan met The Elder Scrolls Online Blackwood, heb ik de game weer even herontdekt. Ik baal echt dat we voorlopig geen echt vervolg op Skyrim krijgen, maar als je kijkt naar de gameplay die de game biedt, dan is dat eigenlijk gewoon dik in orde. De manier waarop je aanvallen uitvoert en vijanden ontwijkt is redelijk hetzelfde als in Skyrim en ook het mechanisme waarmee je in levels omhoog gaat is herkenbaar. Op die manier zat ik er eigenlijk gelijk in en was ik ouderwets los aan het gaan.

Kom maar op! (Afbeelding: Bethesda)

Op 1 juni komt de game uit op de pc. Een week later verschijnt The Elder Scrolls Online Blackwood ook op de PlayStation 4 en 5 en op de Xbox One en Series X. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen