Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 2 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Vergeet The Masked Singer, The Masked Scammer is de nieuwe Netflix-hit

Op Netflix staan zoveel series en films dat we soms echt niet meer weten wat we moeten kijken. Gelukkig helpt WANT je om de beste titels te vinden. Dit keer The Masked Scammer in plaats van The Masked Singer.

The Masked Singer mag je met recht een grote hit noemen. Elke vrijdag stemmen veel mensen af op RTL 4 om maar te kunnen ontrafelen welke bekendheden zich er achter het masker en pak schuilgaan. Op Netflix heb je nu The Masked Scammer.

The Masked Scammer in plaats van The Masked Singer

The Masked Scammer is wel wat anders dan de Masked Singer. Deze gaat namelijk over een Franse oplichter. Niet zoals Lupin, want dit is een waargebeurd verhaal. Het is dan ook een true-crime documentaire op de streamingdienst. Iets waar Netflix een behoorlijke staat van dienst in heeft opgebouwd.

Zo omzeil je de ‘boete’ voor het delen van je Netflix-account

The Masked Scammer gaat over Gilbert Chikli, een van de meest beruchte criminelen in de Franse geschiedenis. Hij wist in totaal miljoenen euro’s binnen te halen door anderen op te lichten. Net zoals een Masked Singer kan hij dus wel goed liegen en mensen voor de gek houden.

In Netflix’s The Masked Scammer zie je Hoe Chikli in totaal rond de 100 miljoen euro wist te stelen van de Franse rijken en autoriteiten tussen 2005 en 2017, door middel van een van de oudste trucs in de wereld. Hij liet mensen hem niet geloven, hij liet ze willen hem te geloven.

Zo kreeg hij het voor elkaar

Chikli deed zichzelf voor als Jean-Yves le Drain, de Franse minister van Defensie. Zo belde hij bijvoorbeeld de directeur op van de Franse handelskamer om 2 miljoen euro over te maken naar een mysterieuze bankrekening om te helpen bij gijzelingsonderhandelingen in Mali.

Waarschijnlijk vraag je je nu af hoe die man daarin heeft kunnen trappen. Dat deed hij door te beeldbellen en met zeer veel overuigingskracht. Daarnaast sloegen ook terroristen toe in Frankrijk waardoor de situatie nog onoverzichtelijker werd. Je ziet nog meer op Netflix.

Dus ga je na The Masked Singer nog niet slapen en wil je iets interessants zien en je blijven verbazen. Dan is The Masked Scammer zeker wel wat voor jou! De documentaire staat nu op Netflix.

Netflix geeft Addams Family machtig vervolg met Wednesday

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!