TV-iconen The Simpsons zijn geel en daar is een hele goede reden voor

Films & Series Lucas van de Wetering 25 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

The Simpsons hebben een uniek ontwerp met hun gele huidskleur. Maar hier is een goede en logische reden voor.

The Simpsons is een van de bekendste Amerikaanse televisiefamilies. Als je op het internet hebt gezeten dan weet je hoogstwaarschijnlijk wel wie ze zijn. De serie bestaat dan ook al meer dan drie decennialang en heeft maar liefst 35 seizoenen.

Als je aan The Simpsons denkt dan denk je hoogstwaarschijnlijk aan hun unieke uiterlijk. De Amerikaanse televisie-familie heeft een aparte gele huidskleur. Dit is een doordachte beslissing geweest, met een goede reden.

The Simpsons

Sinds hun televisie-debuut in 1989 zijn The Simpsons uitgegroeid tot een echt uithangbord van de Amerikaanse, maar ook wereldwijde popcultuur. De geanimeerde sitcom heeft veel afleveringen en grappen waarvan je maar blijft genieten, het maakt niet uit hoe vaak je ernaar kijkt.

Toch is de bekende sitcom lang niet meer zo populair als dat ze ooit waren. Veel fans zijn gestopt met kijken naar The Simpsons om verschillende redenen. Toch blijft de serie zeer relevant, vooral doordat ze al vaak genoeg de toekomst hebben weten te voorspellen. Ook al is de sitcom niet meer wat hij was qua populariteit, kan bijna iedereen hun kenmerkende uiterlijk wel herkennen.

De logische reden waarom The Simpsons geel zijn
(Afbeelding: The Walt Disney Company)

Gele rakkers

Het ontwerp van de familie is een van meest iconische designs in Amerikaanse popcultuur. Van hun gele huidskleur tot handen met vier vingers, alles schreeuwt The Simpsons. Deze ontwerp keuzes zijn dan ook zeker niet zonder rede gemaakt.

De maker van de serie, Matt Groening, heeft verteld waar het idee voor zijn ontwerpen vandaan is gekomen, en de bron is misschien wat verbazend. Groening heeft namelijk laten weten dat hij de iconische gele huidskleur helemaal niet zelf bedacht heeft.

Tijdens het brainstormen wist Groening al dat hij uniek wilde zijn qua kleuren voor de serie. Maar het is een animator van The Simpsons die met het idee van de gele huidskleur kwam. En vanaf het moment dat de animator het idee voor de gele huidskleur opperde was Groening verkocht.

Groening vertelt dat de kleur geel heel erg opvalt als je langs de zenders zapte. Dus als je geel zag, dan wist je dat het The Simpsons was. Het is een goede beslissing geweest om te luisteren naar de animator, want nu is het een van de meest iconische designs in de animatiewereld. Als je The Simpsons nog een keer terug wil kijken, dan kan dat op Disney+.

De ondergewaardeerde film uit 2011 die de toekomst perfect wist te voorspellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen