Thuiswerken? Deze gadgets zijn onmisbaar

Gadgets Sam Dille 27 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Thuiswerken is soms heel fijn, maar kan ook wat problemen veroorzaken. Deze gadgets helpen je uit de brand.

Sinds de coronapandemie is thuiswerken niet meer weg te denken uit onze cultuur. Veel werknemers werken ook nu een paar dagen per week vanuit hun eigen stekkie. Toch zijn er na al die jaren nog steeds dingen waar we problemen mee hebben. Daar kan een goede gadget zeker bij helpen.

Als het aan ons ligt, zijn deze opties zeker het proberen waard. Ze maken het thuiswerken niet alleen makkelijker, maar ook een stuk leuker.

Deze gadgets helpen je bij het thuiswerken

Thuiswerken wordt nog prettiger met hulp van een aantal gadgets. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

#1 Tenkeyless toetsenbord

Misschien heb je zelf weleens opgemerkt dat je bij langdurig tikken met een toetsenbord last kan krijgen van je schouder. Deze schouderpijn kun je meestal verlichten door je toetsenbord te verplaatsen. Als je de gadget iets naar links verplaatst, gaat de pijn in je schouder vrijwel meteen weg.

Voor een blijvende oplossing kun je het beste je gewone toetsenbord vervangen voor een tenkeyless-versie. Bij een tenkeyless-toetsenbord is het numerieke toetsenblok aan de zijkant weggelaten. Zo kun je jouw muis dichter bij je lichaam houden.

Tenkeyless toetsenborden: de gadget tegen schouderklachten
Tijd om te typen (Afbeelding: Hardware Info)

#2 Gebruik een stylus tijdens het thuiswerken

Het aanpassen van je toetsenbord kan helpen om pijn door langdurig zitten te voorkomen. Ook een stylus kan hierbij helpen. De gadget geeft je namelijk meer flexibiliteit, waardoor je makkelijker zelf een zithouding kunt innemen.

Met een stylus kun je je smartphone net zo makkelijk gebruiken als pen en papier. Het helpt bij het navigeren op internet met de precisie van een muis. Veel smartphones, zoals die van Samsung en Moto G Stylus, ondersteunen deze optie.

Review: de Kobo Elipsa, eReader en slim notitieblok in één
De Elipsa: handig voor actief lezen en aantekeningen maken (Afbeelding: Kobo)

#3 Een sta-bureau

Tijdens het thuiswerken hoef je niet de deur uit en zit je dus de hele dag in je luie stoel. Dat is geen pretje voor je voeten en heupen. Daarom is het belangrijk om te blijven bewegen, zelfs als je niet de deur uit hoeft.

De sleutel tot succes is een goede afwisseling. Een sta-bureau is een passende keuze, omdat het de bloedsomloop bevordert. En met een beetje geluk verbrand je met de gadget nog wat extra calorieën.

Stabureau van Bamboe
Zo wordt werken gezond. (Afbeelding: Xergonomic)

#4 Noise-cancelling koptelefoon: de gadget voor extra concentratie

Als je thuis zit dan heb je te maken met allerlei vervelende stoorzenders. Denk aan rondrennende kinderen, een rammelende vaatwasser of een buurman die het gazon maait. Afleiding kan soms enorm frustrerend zijn en dan wil je het liefst een gadget die alles kan uitschakelen.

Een goede noise-cancelling koptelefoon doet wonderen. Op die manier kun je niet alleen genieten van je favoriete muziek tijdens het thuiswerken, maar je hebt ook geen last van vervelende achtergrondgeluiden.

Lidl stunt met AirPods Pro-alternatief en 2 andere top-aanbiedingen
Luister als een held naar je favoriete muziek. (Afbeelding: Disney)

#5 Webcamlamp: ideaal als je moet videobellen tijdens het thuiswerken

Sinds de pandemie zijn videogesprekken op Zoom, Teams of Google Workspace de norm geworden. Niemand wil alleen degene zijn met slechte videokwaliteit tijdens een Zoom-gesprek. Probeer eerst een webcamlamp voordat je je webcam vervangt.

De meeste webcams, zelfs de duurdere, geven een afgrijselijk beeld zonder de juiste verlichting. Een webcamlamp kan dit probleem oplossen. Plaats de gadget bovenop je monitor en pas het licht aan terwijl je jezelf op de camera bekijkt.

Webcamlamp: zoomen tijdens het thuiswerken wordt makkelijker met deze gadget
Licht uit, spot aan (Afbeelding: Hardware Info)

#6 Trackball-muis

Ergonomische muizen zijn natuurlijk belangrijk als je de hele dag achter je computer zit. Maar je moet nog steeds je pols en arm bewegen, wat kan leiden tot RSI. Een trackball-muis is zeker het proberen waard. Met de gadget beweeg je alleen je vinger in plaats van je hele arm.

Trackball-muizen nemen weinig ruimte in en sommige kun je zelfs met zowel links als rechts besturen. Daarnaast is het veel makkelijker om nauwkeurige muisbewegingen te maken dan met een gewone muis. Een goede oplossing dus als je veel moet thuiswerken.

Trackball-muis: thuiswerken zonder problemen dankzij deze gadget
Een muis om mee te werken (Afbeelding: iCulture)

De 15.000 dollar kostende Skyrim-gadget dat je nooit wil gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen