Deze vergeten Marvel-personages verdienen een eigen serie

Films & Series Rik Claessen 27 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Marvel knoopt niet alle losse eindjes aan elkaar. Deze vergeten personages verdienen meer aandacht (en een serie!)

Marvel introduceert om de haverklap nieuwe helden. Al helemaal sinds het Marvel Cinematic Universe is uitgebreid naar de vele series op Disney+. Bekende en nieuwe helden schitteren steeds vaker in hun eigen serie. Zo werd onlangs nog een serie aangekondigd over White Vision.

In al die jaren dat het Marvel Cinematic Universe nu bestaat, hebben we al talloze personages voorbij zien komen. Helden, schurken en bijrollen. Veel van hen zijn we al weer vergeten. En dat is jammer, want een aantal van deze personages zouden we graag terugzien met een eigen serie.

Deze vergeten personages van Marvel zien we graag terug op Disney+

We snappen goed waarom een heleboel personages uit Marvel uit het beeld verdwijnen. We zijn immers aangekomen bij Fase 5 van de MCU. Als alle personages tot nu toe aandacht zouden moeten krijgen, dan krijg je nooit een fatsoenlijk verhaal verteld. Toch zouden we deze personages graag zien schitteren in een eigen serie.

Robbie Reyes / Ghost Rider

Een motorrijdend, brandend skelet. Kom op, dat is toch het gaafste ooit? Ghost Rider is een erg opvallende held. In de tijd dat Marvel-series op Disney+ nog niet een ding waren, had Marvel al wel een serie lopen. Dat was Agents of S.H.I.E.L.D.. In deze serie kwam ook Ghost Rider voor.

Helaas was dat het laatste wat we van deze (anti)held hebben gezien. Nu het MCU weer een boel nieuwe helden introduceert, lijkt het ons het perfecte moment om Ghost Rider een nieuwe kans te geven.

Deze vergeten Marvel-personages verdienen een eigen serie
(Afbeelding: Marvel)

Aaron Davis

Marvel die-hards kennen Aaron Davis als de oom van Miles Morales. Daar ging hij dood (een soort van) nadat Miles er achter kwam dat Aaron een schurk genaamd ‘The Prowler’ was. In het MCU komen we Aaron Davis ook kort even tegen in Spider-Man: Homecoming.

Daar speelt acteur en zanger Donald Glover hem kort even. Davis is in die film een wapenhandelaar die gek genoeg allerlei high-tech snufjes smokkelt. Dat zou super leuk zijn om terug te zien in een eigen serie. Er zou zowel een ‘The Prowler’-serie kunnen komen op Disney+ als een Spider-Man: Homecoming-variant.

Deze vergeten Marvel-personages verdienen een eigen serie
(afbeelding: Marvel)

W’Kabi in een Marvel-serie op Disney+

W’Kabi speelt een grote rol in de eerste film van Black Panther. Daar blijft het gek genoeg bij, terwijl het personage niet dood of verdwenen is. Er is opeens gewoon geen aandacht meer voor deze goede vriend van T’Challa. In Wakanda Forever zien we hem ook nergens meer.

Zonde. De wereld van Black Panther is erg belangrijk in de verhalen van Marvel, zij het soms op de achtergrond. Toch wordt om de zoveel tijd wel weer eens de belangrijke grondstof vibranium genoemd. Waarom dan niet meer aandacht besteden aan de inwoners van Wakanda?

W'Kabi Disney+
(Afbeelding: Disney)

Tiamut

Tiamut is moeilijk om over het hoofd te zien. Hij is nagenoeg net zo groot als onze planeet. Het was een slechterik die de aarde wilde verwoesten. Dat leidde trouwens tot een van de vele plot holes die Marvel in zijn films heeft achtergelaten. Maar goed, sindsdien horen we niks meer over het personage.

Je zou bedenken dat een daadwerkelijke god die de aarde wilde verwoesten wel een verhaal is dat vaker genoemd zou worden in de MCU. Toch is het akelig stil rondom Tiamut. Extra achtergrondinformatie over Tiamut en de andere Celestials uit Eternals zou een leuke toevoeging zijn aan het MCU op Disney+.

Deze vergeten Marvel-personages verdienen een eigen serie
(afbeelding: Marvel)

Scorpion

Deze schurk is in het hele MCU slechts een paar minuten in beeld verschenen. Dat was tijdens de post-credit scene van Spider-Man: Homecoming. Het merendeel van die film was Scorpion een handlanger van de schurk Vulture. Tot op het einde, toen er gehint werd op een eventueel wraakpoging van Scorpion.

Inmiddels zijn we een aantal jaar, en aantal Spider-Manfilms, verder en hebben we nog steeds geen Scorpion gezien op Disney+. Jammer, want het is een gave, wat onbekendere Marvel-schurk. Wie weet worden we nog verrast met deze schurk in Phase 5 van het MCU. Groot schatten we die kans alleen niet in.

Deze vergeten Marvel-personages verdienen een eigen serie
(Afbeelding: Sony)

De sterke superkracht die nog niet bestaat in Marvel’s MCU

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen