Tidal doet wat Spotify en Apple Music al jaren geleden moesten doen

Apps Jeroen Kraak 29 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Tidal introduceert een nieuwe functie die ideaal is om muziek met vrienden te delen. Waarom doen Spotify en Apple Music dit niet?

Spotify en Apple Music zijn de twee bekendste muziekstreamingdiensten, maar met YouTube, Deezer en Tidal is er genoeg concurrentie. Die laatste dienst heeft nu een functie die we het liefst bij alle concurrenten zien.

Via de desktop-app is het mogelijk om een nummer te delen met vrienden. Op zich niet zo bijzonder zou je zeggen, maar het mooie is dat diegene naar wie je het nummer stuurt ‘m meteen kan luisteren op zijn favoriete streamingdienst. Het maakt niet uit of diegene Apple Music, Spotify, of gewoon Tidal heeft.

Tidal doet wat Apple Music en Spotify al zouden moeten doen

Klinkt simpel, toch? Blijkbaar is deze functie lastiger dan we denken, want het is onmogelijk om dit te doen op Apple Music en Spotify. Je kunt op die diensten wel liedjes delen, maar hierbij wordt alleen gelinkt naar dezelfde streamingdienst. Heb je dus bijvoorbeeld Spotify en je vriend Apple Music, dan is dit dus niet mogelijk.

Deze functie komt dus beschikbaar op Tidal, maar het bedrijf heeft nog geen officiële aankondiging gedaan. Een Reddit-gebruiker (via TechRadar) heeft de functie ontdekt toen hij de patch notes doornam. Vervolgens maakte hij een screenshot.

Tidal
Apple Music en Spotify-concurrent Tidal (Afbeelding: Tidal)

De nieuwe update wordt op dit moment uitgerold voor pc’s. Het is helaas onbekend of de functie ook naar de app op Android of iPhone zal komen.

Zo werkt het

De functie werkt als volgt: als je een liedje afspeelt of in je playlist ziet, klik je op de drie puntjes naast het nummer. Vervolgens ga je naar delen en selecteer je ‘tracklink kopiëren’. Hiermee kun je de link naar je vriend of vriendin sturen.

Als die vriend of vriendin de link opent, komt hij op een speciale Tidal-pagina terecht. Daar kan hij selecteren hoe hij de track wil luisteren. Hierbij kan diegene de keuze maken tussen Spotify, Apple Music, YouTube Music en Amazon Music. Na je keuze wordt het nummer automatisch afgespeeld in de browserversie van de app. Handig, niet?

Spotify gaat mogelijk voor nostalgie: TMF en MTV, maar dan in 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen