BeReal is een keiharde hit, dus gaat TikTok er met het idee vandoor

Tech Wesley Akkerman 16 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Met het gloednieuwe onderdeel TikTok Now wil het social-mediabedrijf de concurrentie aangaan met de nieuwe hit BeReal. Techbedrijven, zeker binnen het social-mediasegment, kijken wel vaker bij elkaar af. Soms komen ze ermee weg, maar dat kan alleen wanneer ze het gekopieerde huiswerk wat meer eigen maken.

En dat is nu niet het geval. Voordat we uitleggen wat er aan de hand is, gaan we even terug naar de basis. BeReal is een app waarmee je dagelijks foto’s maakt, samen met je vrienden. Iedereen krijgt op hetzelfde moment een notificatie en je krijgt dan twee minuten de tijd om twee foto’s te maken. Je maakt een foto met je normale en met je selfiecamera.

TikTok Now is gewoon BeReal

En wat doet TikTok Now precies? Nou, die functie werkt vrijwel hetzelfde. Eén keer per dag ontvang je een notificatie; dan is het Time to Now. Je moet dan binnen drie minuten een video maken van tien seconden maken of gewoon een kiekje schieten. Vervolgens deel je die met je vrienden op het sociale netwerk die hetzelfde doen.

TikTok Now BeReal
TikTok Now lijkt heel erg op BeReal (Afbeelding: TikTok)

TikTok windt er geen doekjes om en zet flink in op de nieuwe functionaliteit. Wanneer de app zijn update ontvangt, dan zie je onderaan een nieuwe knop, genaamd Now, staan. Binnen die tab vind je reguliere posts, evenals de Now-berichten van je vrienden. In sommige landen is Now zelfs als een zelfstandige app beschikbaar.

Now en de focus op privacy

Als je TikTok Now wil gebruiken, dan kleven daar wel voorwaarden in het kader van privacy aan, zo legt het bedrijf uit in een recente post. Wanneer je jonger bent dan zestien jaar en je wil één van de twee apps downloaden, dan is je account standaard privé (en dus niet openbaar toegankelijk).

Wanneer je jonger bent dan achttien jaar, dan wordt je content niet standaard in de Explore-tab getoond. En wanneer je tussen de dertien en vijftien bent, dan kun je alleen met je vrienden op het platform communiceren. TikTok is overigens niet de eerste app die BeReal kopieert: Instagram ging het platform al voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TikTok

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen