Tim Cook verwijst naar Apple Pencil 3, maar wat is er nieuw?

Gadgets Jeroen Kraak 24 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt er erg op dat er over twee weken een nieuwe Apple Pencil komt, zelfs Tim Cook verwijst hiernaar. Maar wat kunnen we precies verwachten?

Er gaan al een lange tijd geruchten over de Apple Pencil 3. Sommigen dachten zelfs dat hij afgelopen jaar uit zou komen, maar in plaats daarvan kwam het bedrijf met een budgetversie van de stylus.

Dit keer lijkt hij er dan ook echt te komen. Niet voor niets is er een Apple Pencil te zien in de uitnodiging voor het evenement Let Loose, maar ook Tim Cook geeft een hint met zijn X-bericht “Pencil us in for May 7”. Maar wat kunnen we nu echt verwachten?

De Apple Pencil 3 lijkt eraan te komen

De Apple Pencil 2 is echt aan vervanging toe. De stylus dateert alweer uit 2018 en dus is het logisch dat er allerlei geruchten gaan over allerlei nieuwe functies en een nieuw ontwerp.

Laten we bij het ontwerp beginnen, want deze gaat waarschijnlijk op de schop. De Apple Pencil 3 zou volgens de geruchten korter worden. Daarnaast wordt het pennetje weer glimmend in plaats van de matte afwerking die de 2 heeft.

Goed, dat uiterlijk is mooi, maar het gaat vooral om nieuwe functies. Als eerste zal de Apple Pencil 3 op te sporen zijn met de Zoek Mijn-app. En als je een stylus hebt, weet je hoe handig dat is. Soms laat je de stylus ergens liggen, of valt die bijvoorbeeld van je iPad als je ‘m uit je tas haalt.

Een ander gerucht gaat over de bediening. Zo zou je in de Apple Pencil 3 een speciale drukfunctie kunnen krijgen. Hierdoor weer de gadget wanneer je hard of zacht drukt met je stylus. Wellicht werkt dit bijvoorbeeld net zoals bij een potlood, waardoor je een dikkere of dunnere streep zet.

Andere punten

Over punten van de Apple Pencil gesproken, mogelijk krijgt de Apple Pencil 3 anderen. Het is nu al mogelijk om die er bij de 2 af te schroeven, als deze bijvoorbeeld beschadigd is.

Bij de Apple Pencil 3 moet dit straks nog makkelijker gaan. Volgens de bekende Apple-lekker Majin Bu komt er in plaats van een schroefsysteem een magneetje. Hoe het precies in zijn werk gaat moet nog blijken, want het lijkt er dan wel op alsof het puntje minder goed vastzit.

Zoveel geld verdiende Apple-CEO Tim Cook in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen