Tinder komt met belangrijke update voor je (offline) veiligheid

Apps Wesley Akkerman 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Tinder heeft in een bericht laten weten dat de ID Verification-functie in de komende kwartalen voor iedereen – wereldwijd – beschikbaar gaat worden. Met de functionaliteit kan een gebruiker zijn of haar identiteit verifiëren. Je uploadt dan een bestand met daarin een kopie van je rijbewijs, paspoort of id-kaart. Op deze manier moet het veiliger gaan worden voor gebruikers.

Per land kan echter verschillen wat je als geldig id-bewijs uploadt. Tinder wil daarbij rekening houden met de visie van experts en de meningen van gebruikers. Ook wordt er gekeken naar lokale wetgeving. Hiermee wil het bedrijf ervoor zorgen dat de functie privacyvriendelijk en voor iedereen toegankelijk is.

Tinder laat je je identiteit bevestigen

Het identificeren van je identiteit is aanvankelijk een vrijwillig proces, tenzij dat vereist wordt door lokale wetgeving. Tinder erkent dat sommige gebruikers echter niet zomaar online herkend willen worden. In sommige gevallen is dit een kwestie van willen, maar soms is het ook echt beter als dit niet zomaar gebeurt.

Tinder
TInder-app. (Afbeelding: Unsplash)

In sommige delen van de wereld, met name in gemarginaliseerde gemeenschappen, hebben mensen vaak gegronde redenen om hun identiteit geheim te houden. Dat zegt Tracey Breeden, de onderdirecteur van de afdeling die verantwoordelijk is voor veiligheid bij moederbedrijf Match Group.

Nadruk op veiligheid

De nadruk ligt echt op online en offline veiligheid, daarom is het zaak dat er gezocht wordt naar een billijke oplossing voor identificatie. Dat wordt nog een uitdaging, zegt Breeden, maar er wordt dus hulp ingeschakeld van experts buiten het bedrijf. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat het platform veiliger wordt.

Netflix legt praktijken van deze Tinder-oplichter bloot

Tinder heeft eerder al functies geïntroduceerd met betrekking tot online en offline veiligheid. Zo is er een fotoverificatiesysteem dat blauwe vinkjes toevoegt aan het datingprofiel van gebruikers. De datingapp wil ervoor zorgen dat mensen op een veilige manier kunnen (blijven) daten en ontdekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tinder

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen