Zo kijk je altijd Netflix op de hoogste kwaliteit

Tech rmens 30 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

Netflix werkt praktisch op ieder apparaat, maar dat wil niet zeggen dat je automatisch de hoogste beeldkwaliteit krijgt. Vooral op smartphones en tablets is de streaming­dienst conservatief met dataverbruik en daarom wordt vaak een lagere kwaliteit gekozen. Zijn opslagruimte en dataverkeer geen probleem? Dan stel je zo de hoogste kwaliteit in.

Let op dat je bij Netflix de kwaliteits­instellingen per platform instelt. Stel je op je Mac of PC eenmaal de hoogste kwaliteit in, dan is dat nog niet op je smartphone of tablet gedaan. Hier zijn instructies voor de meest voorkomende platforms.

 • iPhone of iPad (iOS)
 • Windows laptop of desktop
 • Mac
 • Android tablet of smartphone
 • Smart TV

iPhone of iPad (iOS)

Op je iPhone of iPad dien je een aantal instellingen aan te passen. Netflix zal standaard namelijk proberen ruimte en data te besparen. Heb je genoeg ruimte op je iPhone of iPad en ook een databundel die wel een aantal gigabytes kan missen? Dan kun je de automatische instellingen aanpassen. Doe dit voor het streamen van series en films als volgt:

 • Open de Netflix-app en tik onderaan op het tabblad ‘Meer’
 • Kies vervolgens voor ‘App-instellingen’
 • Zet bij ‘Mobiel dataverbruik’ de instellingen op ‘Maximale hoeveelheid data’

Maak je ook wel eens gebruik van de download-functie? Zet in hetzelfde instellingen-scherm de beeldkwaliteit bij downloads dan ook op ‘hoger’. Dit is echter alleen aan te raden als je ruimte genoeg hebt op je iOS-apparaat.

Netflix hoge kwaliteit iOS 001
Klik/tap voor groter.

Windows laptop en desktop

Bij het kijken op Windows via je browser zijn twee dingen van belang. Allereerst moet je de juiste browser gebruiken en hoe gek het ook klinkt, dat is niet Google Chrome. De browser van Google heeft namelijk geen ondersteuning voor beeld hoger dan 720p. Dit heeft een technische grondslag en komt vooral neer op verschillende standaarden voor kopieerbeveiliging (DRM) die gebruikt worden. Op Windows kun je via de Microsoft Edge browser in 4K kijken en op Windows 7 en 8 met Internet Explorer 11 in Full HD.

Dit is echter niet het enige dat je aan dient te passen. Netflix kiest namelijk zelf standaard een passende kwaliteit. Wil je altijd gewoon de hoogste? Volg dan de volgende stappen:

 • Log via je browser in op Netflix
 • Kies in het menu rechtsboven voor ‘account’
 • Tik onder het kopje ‘Mijn profiel’ onderaan op ‘Instellingen voor afspelen’
 • Zet hier de kwaliteit op ‘Hoog’

Mac (iMac, MacBook, Mac Pro/Mini)

Op de Mac zijn net als bij Windows twee variabelen van belang. Allereerst dien je de juiste browser te gebruiken en dat is niet Google Chrome. In de browser van Google kijk je maximaal met 720p en dat ziet er op een Retina iMac of MacBook Pro natuurlijk niet geweldig uit. Safari ondersteunt Full HD, dus je kunt het beste Apple’s eigen browser gebruiken.

Daarnaast dien je bij de instellingen van je account ook de kwaliteit aan te passen. Netflix slaat dit per apparaat op, dus als je meerdere Macs hebt, dien je dit overal een keer te doen.

 • Log via je Safari-browser in op Netflix
 • Kies in het menu rechtsboven voor ‘account’
 • Tik onder het kopje ‘Mijn profiel’ onderaan op ‘Instellingen voor afspelen’
 • Zet hier de kwaliteit op ‘Hoog’
Netflix windows afspelen
Klik/tap voor groter.

Android

Op een tablet of smartphone met Android dien je net als op iOS een aantal instellingen aan te passen. Netflix zal standaard namelijk proberen ruimte en data te besparen. Heb je genoeg ruimte op je smartphone of tablet en ook een databundel die wel een aantal gigabytes kan missen? Dan kun je de automatische instellingen aanpassen. Doe dit voor het streamen van series en films als volgt:

 • Open de Netflix-app en tik onderaan op het tabblad ‘Meer’
 • Kies vervolgens voor ‘App-instellingen’
 • Zet bij ‘Mobiel dataverbruik’ de instellingen op ‘Maximale hoeveelheid data’

Maak je ook wel eens gebruik van de download-functie? Zet in hetzelfde instellingen-scherm de beeldkwaliteit bij downloads dan ook op ‘hoger’. Dit is echter alleen aan te raden als je ruimte genoeg hebt op je Android-smartphone of tablet.

Netflix Android kwaliteit
Klik/tap voor groter.

Smart TV

Kijk je vooral Netflix op een smart tv of een settopbox zoals de Apple TV? Dan ben je snel klaar, want in de meeste gevallen valt er op deze apparaten niets in te stellen. Het goede nieuws is dat Netflix op deze platforms vaak automatisch de beste beeldkwaliteit selecteert, omdat bekend is wat voor TV aangesloten is en er alleen een vaste internetverbinding beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen