De ultieme Netflix-hack die je leven heel wat makkelijker maakt

Life Hacks Lucas van de Wetering 21 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Het kan soms moeilijk zijn om te kiezen wat je nu weer moet kijken op Netflix. Gelukkig is er een handige hack om dit probleem te voorkomen.

Een van de beste dingen aan Netflix is de hoeveelheid content op de streamingsdienst, er is voor iedereen wel wat leuks te kijken. Van dramaseries tot horrorfilms of soapseries, noem het maar op en Netflix heeft wel wat achter de hand.

Maar deze grote hoeveelheid content is ook direct de oorzaak van een van de grootste problemen met de streamingsdienst. Er is zoveel te bekijken op Netflix dat het soms nogal lastig kan zijn om te kiezen welke film of serie je nu weer gaat kijken. Maar gelukkig is er een hele handige tip om dit gestress te voorkomen.

De ultieme Netflix-hack

Als je niet weet wat je moet kijken dan hebben we wellicht wel de oplossing. Er bestaan bepaalde codes, deze staan allemaal voor een bepaalde (sub)genre films en series op Netflix. Hiermee maakt het algoritme een lijst met films en series die passen bij de soort films en series die je wilt bekijken.

Laat het nou bijvoorbeeld zijn dat je echt zin hebt in een Kerst- kinderen- en familiefilm uit de jaren ’90, dan kan je de Netflix-code 1476024 gebruiken voor een lijst met dit soort films. Dit was natuurlijk een specifiek voorbeeld, maar er zijn ongeveer 36 duizend van deze codes.

De ultieme Netflix-hack die je leven heel wat makkelijker maakt
Waat? Dit kan? (Afbeelding: Netflix)

Waar kan je deze codes vinden?

Natuurlijk gaan we niet alle 36 duizend codes in dit bericht vermelden, dan zijn we wel even bezig. Maar gelukkig is er een website waar al heel veel van deze codes mooi op een rijtje staan. De website in kwestie heet Netflix-codes.com, hierop staan meer dan 250 codes.

De codes staan duidelijk op een rijtje. Eerst heb je het overkoepelende genre als een tussenkop op de website staan, en alle kleine sub-genres staan hier op een rijtje onder. Zo heb je bijvoorbeeld horror als een tussenkop staan, met hieronder sub-genres zoals monster movies, cult horror movies of horror comedy. Naast al deze (sub)genres staan ook direct de bijbehorende codes.

Hoe gebruik je de Netflix-codes?

Er zijn meerdere manieren hoe je de codes kan gebruiken.

Chrome Extensie

De eerste manier is door een Google Chrome Extensie toe te voegen. En dat doe je als volgt:

 1. Ga naar de Google Web Store
 2. Zoek hier de extensie; Better Browse for Netflix
 3. Druk op toevoegen aan Chrome en Extensie toevoegen
 4. Log op een nieuw tabblad in op Netflix.

Als het goed is staat er nu een nieuwe optie in de streamingsdienst; Blader Alles, dit staat naast Mijn Lijst. Hier kan je handmatig zoeken of door de beschikbare sub genres bladeren.

Codes website

Een andere manier is door de eerder benoemde Netflix-codes.com. Dat doe je zo:

 1. Ga naar Netflix-codes.com
 2. Zoek het (sub)genre waar je tussen wilt speuren
 3. Tik op de code naast dit (sub)genre
 4. Als je een apparaat gebruikt waarop de Netflix-app is geïnstalleerd wordt de app automatisch geopend, anders wordt de Netflix-site geopend
 5. En kijken maar

Ook kan je Netflix-codes.com op een andere manier gebruiken:

 1. Ga opnieuw naar Netflix-codes.com
 2. Zoek het (sub)genre waar je tussen wilt speuren
 3. Typ in een ander tabblad https://netflix.com/browse/genre/NUMMER, maar vervang hierbij NUMMER door het getal dat naast de gewenste (sub)genre staat
 4. En kijken maar

Zoals je ziet zijn de codes mega eenvoudig te gebruiken en het zijn ook echte ideaal voor als je slecht kan kiezen. Nu kan je eindelijk stoppen met dezelfde films en series opnieuw kijken en wat nieuwe content vinden.

Netflix haalt woede abonnees op de hals na schrappen functie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen