Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 is een uitstekende headset voor de PS5

Games Jelle van Es 26 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Met de komst van de PS5 hebben we als gamers wat nieuwe mogelijkheden gekregen. Denk daarbij aan de controller die je meer feedback geeft en laadtijden die een stuk korter zijn. Maar de nieuwe spelcomputer komt ook met 3D audio. Daarvoor is een headset handig. De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 is zo’n headset.

Ikzelf heb de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 op de PS5 getest, maar het is ook mogelijk om hem op de PlayStation 4 te gebruiken. De headset is draadloos en makkelijk te verbinden met een USB-zender die je in de spelcomputer bevestigd. Daarvoor heb je dus wel een USB-poort nodig, maar heb je het voordeel dat hij daarna dus helemaal draadloos werkt. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 zit fijn op je hoofd

Het belangrijkste wat een headset moet bieden is wat mij betreft dat hij goed om je hoofd zit. Op dat punt scoort de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 goed. Hij is gemaakt van redelijk licht materiaal, waardoor hij fijn op je hoofd zit. Daarnaast helpt het dat de hoofdband lekker zacht is en niet te veel op je hoofd drukt. Daardoor is het een headset die een tijd gebruikt kan worden. Bijkomend voordeel daarbij is dat de batterij een tijd meegaat. Wanneer hij volledig is opgeladen, dan moet hij zo’n twintig uur mee gaan. Dat zijn heel wat potjes Call of Duty: Black Ops Cold War.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2
Daar word je vrolijk van (Afbeelding: Turtle Beach)

Oren blijven koel dankzij Aerogel

En als je dan een tijd achter elkaar speelt, dan is het funest wanneer je oren warm worden. Dat zorgt voor een vervelende kriebeling en maakt het doorgaan simpelweg vervelend. De oordoppen van de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 zorgen er gelukkig voor dat dat niet zo snel gebeurt. Volgens de maker wordt er gebruik gemaakt van Aerogel in de hoofdkussens. Dat zorgt er simpelweg voor dat je oren koel blijven en je zodoende zonder problemen een tijd achter elkaar kan gamen zonder dat het vervelend wordt. En dat is wel zo fijn.

Hierdoor blijft hij koel (Afbeelding: Turtle Beach)

Makkelijk verbinden met USB

Zoals gezegd maakt de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 gebruik van een USB-zender die je in de PlayStation 5 plaatst. Vervolgens is de verbinding eigenlijk automatisch. Het idee is dat het hetzelfde werkt wanneer je een een headset in je controller plugt. Het is echt een kwestie van je headset aanzetten en de dongle in de console plaatsen en je kunt losgaan. Daarnaast ondersteunt hij ook Bluetooth, waardoor je de headset kunt verbinden met je smartphone. Als je ze beiden tegelijkertijd verbonden hebt en je wordt gebeld, dan komt dat gesprek automatisch binnen op je headset en kun je blijven gamen terwijl je met je baas belt.

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2
Je hebt hem zo aan de praat (Afbeelding: Turtle Beach)

Ondersteunt 3D audio

Eén van de grote voordelen die de PlayStation 5 biedt is de toevoeging van 3D audio. Maar adn moet je eigenlijk wel een headset hebben die dat ondersteunt. En dat is met de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 het geval. Het zorgt er voor dat games net wat meer tot leven komen en je meer kunt genieten van de titel. Zeker in een shooter als Call of Duty kun je dan net wat beter horen waar vijanden vandaan komen en dat levert een klein voordeel op.

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 laat nog wel wat omgevingsgeluid naar binnen

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 is op vele vlakken een fijne headset. Toch is er één klein nadeel. Wanneer je hem op hebt, dan kun je alsnog wat omgevingsgeluid horen. Ik vind het fijn dat wanneer ik game en ik er helemaal in wil ga zitten, ik ook niks anders hoor. Met deze headset op mijn hoofd kan ik alsnog ‘genieten’ van het gekibbel van mijn kinderen op de achtergrond. Dus als je echt volledig in je element wilt komen, dan is het zaak om deze headset dus te gebruiken op een rustige plek.

Je hoort nog geluid van buitenaf (Afbeelding: Turtle Beach)

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 is nu beschikbaar. Ik heb de versie getest die je kunt gebruiken op de PlayStation 4 en 5. Je hebt ook een aparte versie voor de Xbox.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen