Tweede Samsung Galaxy Ring al in de maak, terwijl de eerste nog moet komen

Tech Sebastien Hoek 10 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy Ring moet nog uitgebracht worden, maar de opvolger wordt al ontwikkeld. Samsung kan de ring in gaan zetten voor een grotere gezondheidsstrategie.

De Samsung Galaxy Ring wordt waarschijnlijk later vandaag gelanceerd op Galaxy Unpacked in Parijs, maar zijn opvolger lijkt al in de maak te zijn.

Volgens een patent dat Samsung heeft ingediend, moet de opvolger van de Samsung Galaxy Ring een rechtere rand krijgen. Waar de Galaxy Ring vermoedelijk een echt ronde vorm heeft, lijkt de opvolger meer op een zegelring.

Rond vs recht

Het is niet de eerste keer dat Samsung een rondere afwerking inruilt voor rechtere lijnen. Als we de geruchten mogen geloven, wordt de Galaxy Z Fold6 straks ook wat rechter dan zijn voorganger.

De functies op de Galaxy Ring 2 worden ook weer wat uitgebreider. De ring moet nauwkeuriger je hartslag meten en er is zelfs sprake van een bloeddrukmeter die in de ring zit.

Samsung Galaxy Ring: alles wat we nu weten
(Afbeelding: Samsung)

De Samsung Galaxy Ring helpt je fitter te worden

Dat Samsung met zijn wearables inzet op een betere gezondheid voor zijn gebruikers, lijkt onderdeel te zijn van een groter geheel. Het lijkt erop dat Samsung mede door de Galaxy Ring zich meer probeert te onderscheiden van Apple en Google. Die hebben op dit moment alleen smartwatches als wearables.

Toegegeven: er zijn meerdere slimme ringen op de markt, zoals die van Oura. Maar met de ontwikkelingen rond Galaxy AI is het mogelijk een kwestie van tijd totdat de Galaxy Ring de concurrentie achter zich gaat laat.

Samsung implementeert Galaxy AI in bijna alle producten die zij op de markt brengen. De ontwikkeling van AI groeit met de dag en daarmee kunnen bepaalde gezondheidsfuncties steeds meer geoptimaliseerd worden. De mogelijkheden met een Galaxy Ring kunnen in potentie dus eindeloos zijn.

Een slimmere ring zal niet voor iedereen de beste optie zijn, maar voor de gebruikers van smartwatches kan het een fijne toevoeging of zelfs een vervanger worden van een smartwatch.

Samsung Galaxy Ring ondanks aankondiging een groot mysterie
(Afbeelding: Samsung)

Het patent laat zien dat Samsung vertrouwen lijkt te hebben in de toekomst van de Galaxy Ring. Of er daadwerkelijk een opvolger komt, zal de toekomst moeten leren. Ik denk niet dat het je een smartwatch helemaal kan doen laten vergeten, maar als je filosofeert over wat een ring allemaal zou kunnen betekenen, dan zou de wearable weleens een gat in de markt kunnen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ๐Ÿš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen