The Sandman krijgt een tweede seizoen op Netflix, maar ten koste van wat?

Films & Series Dennis Mons 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Driewerf hoera voor het feit dat The Sandman een nieuw seizoen krijgt op Netflix. De heerlijk mysterieuze serie heeft daar echter voor gezorgd dat een andere serie het onderspit moet delven. En fans zijn niet blij.

The Sandman is een zeer bijzonder project van onder andere Neil Gaiman en Allen Heinberg en het bleek een culthit op Netflix. Het is dan ook ontzettend fijn dat er een tweede seizoen komt, maar dat gaat wellicht ten koste van een andere grote franchise.

Netflix koos the Sandman in plaats van Fate: The Winx Saga

Producer en schrijver Neil Gaiman was maar al te blij met het feit dat Netflix het groene licht heeft gegeven om het verhaal van The Sandman te continueren.

“Miljoenen mensen hebben The Sandman op Netflix gekeken”, stelt hij in een persbericht. “Sommigen waren al fans van de comics, anderen waren vooral nieuwsgierig. Maar ze raakten geobsedeerd door de Lord of Dreams, zijn familie en waar ze mee bezig zijn.”

netflix, fate: the winx saga
De cast van Fate: The Winx Saga. (Afbeelding: Netflix)

Gaimans enthousiasme wordt door ons gewaardeerd, maar niet iedereen deelt die mening. Het zijn vooral de fans van Fate: The Winx Saga die hier flink pissig over zijn. Het punt is namelijk dat er een hardnekkig gerucht gaat dat The Sandman wordt vervolgd ten koste van een derde seizoen van de dramaserie Fate: The Winx Saga.

Triest maar waar

Inmiddels hebben veel fans hun ongenoegen laten blijken door een petitie te ondertekenen om de serie terug te krijgen. Zo’n 27.000 mensen hebben hun krabbel gezet op de site. Helemaal onterecht is de aanname dat Winx is gesneuveld door The Sandman eigenlijk niet. Netflix heeft al eerder aangekondigd stekkers te trekken uit projecten ten koste van andere lopende series.

Hoe dan ook blijft het verwonderlijk dat Netflix stopt met Winx die een hondsloyale fanbase heeft die veel uren heeft gestopt in de serie. Showrunner Brian Young reageerde dan ook verdrietig op het nieuws: “Dit is vooral moeilijk omdat zo veel mensen hebben genoten van het tweede seizoen.”

Hier een kleine greep uit wat reacties van zowel fans van The Sandman als wel Fate: The Winx Saga.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen