Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter grijpt na Donald Trump ook bij Thierry Baudet in

Tijdens de Amerikaanse verkiezingen greep Twitter meermaals in bij Donald Trump. Nu doet het sociale medium het ook bij Thierry Baudet.

Het was gisterenavond schrikken voor Thierry Baudet. De politicus kreeg bij een tweet een waarschuwingslabel met een verklaring van medici. Daardoor was het niet meer mogelijk om de tweet te delen of te liken en was het onmogelijk om te reageren. Inmiddels is de tweet offline.

Een tweet met een waarschuwing

In de tweet zegt Baudet het volgende: “Voor de duidelijkheid: ik ga me absoluut niet laten vaccineren tegen corona. Het risico van dat virus is voor mij volstrekt verwaarloosbaar.” Daaronder kwam hij met cijfers die volgens hem bewijzen dat de vaccinatie onnodig is en dat de bijwerkingen heftig zijn.

Die laatste uitspraak is in tegenstrijd met het bijwerkingenlab Lareb. Het lab meldde vorige week dat meeste bijwerkingen mild zijn. Na de prik kun je volgens hem last hebben van spier- en hoofdpijn en vermoeidheid. Bijwerkingen die je bijvoorbeeld ook hebt bij een hepatitisinenting, dus helemaal niet zo ernstig.

Voor Twitter is de uitspraak van Baudet genoeg reden om een waarschuwing bij zijn tweet te plaatsen. “Deze tweet is misleidend. Ontdek waarom gezondheidsofficials COVID-19-vaccins als veilig beschouwen voor de meeste mensen.”

Afbeelding

Een boze Baudet

Baudet is not amused met de waarschuwing van Twitter. Via het account van zijn partij reageerde hij boos. “Amerikaans bigtech-bedrijf censureert Nederlandse partijleider een week voor de verkiezingen. Als dat geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel?”

Baudet heeft nu de twijfelachtige eer dat hij de eerste Nederlandse politicus is die zoiets overkomt. De tweet is overigens niet verwijderd door het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!