Twitter maakt geld verdienen een heel stuk makkelijker voor gebruikers

Apps Wesley Akkerman 7 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het sociale netwerk Twitter heeft een gloednieuwe functie gelanceerd waarmee geverifieerde gebruikers gemakkelijk geld kunnen verdienen. De nieuwe functie wordt Tip Jar genoemd. Met de Tip Jar is het mogelijk bepaalde creators te ondersteunen in hun werk, direct via hun account op de microblog-website.

Content Creators kunnen tegenwoordig op verschillende manieren geld verdienen, wanneer ze nergens in vaste dienst zijn. Dat kan bijvoorbeeld via Patreon of OnlyFans (wij veroordelen niemand, you do you), maar voortaan kan dat ook via Twitter. Het sociale medium heeft daar namelijk de Tip Jar voor in het leven geroepen.

OnlyFans-record verpulverd door oude bekende Dr. Phil

Twitter presenteert Tip Jar

Twitter rolt vanaf nu de Tip Jar uit. Die functie doet precies wat je vermoedt: het is een digitale pot waar je geld in kunt storten, waarmee jij je favoriete Content Creators op het platform direct ondersteunt. Niet iedereen krijgt nu toegang tot de optie, maar je kunt per profiel zien waar de Tip Jar al werkt en waar niet. Daar is namelijk een speciale knop voor gemaakt.

De Tip Jar kan geïntegreerd worden met een aantal grote betaaldiensten, waaronder Patreon, PayPal en Venmo. Zodra een creator, met toegang tot de functie, een betaalmethode toegevoegd heeft aan zijn of haar profiel, verschijnt de knop in beeld en kunnen andere mensen geld doneren.

Twitter verdient hier niets aan

Het bedrijf laat weten hier niets aan te verdienen, aangezien al het geld naar de creator gaat. Bovendien is het zo dat de functie niet actief is binnen de app, waardoor bijvoorbeeld Apple niet recht heeft op de dertig procent die het bedrijf normaal rekent voor transacties die plaatsvinden bij apps uit de App Store.

Twitter doet het ondenkbare: tweets zijn officieel te bewerken (maar…)

De Tip Jar is vooralsnog alleen beschikbaar voor geverifieerde gebruikers. Dat is best een vervelende aanpak, omdat het bedrijf al jaren geen blauwe vinkjes heeft uitgedeeld aan gebruikers, waardoor veel jonge of nieuwe creators dus mogelijk een manier van geld verdienen mislopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen