Google Assistant krijgt features om het perfecte weekend te plannen

Apps Wesley Akkerman 7 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Google laat weten dat de Google Assistant mag rekenen op een aantal nieuwe functies, waarmee je een perfect weekend kunt plannen. Het gaat om opties die voornamelijk bedoeld zijn voor gezinnen, die precies op tijd voor Moederdag arriveren. Ter herinnering: Moederdag vindt aanstaande zondag plaats.

De eerste optie heeft betrekking op de uitzend-functie. Daarmee verstuur je berichten van de ene slimme speaker naar een andere slimme speaker in huis. Al kan dat, bijvoorbeeld, ook een smart display zijn. Hoe dan ook, de functionaliteit wordt uitgebreid met een optie genaamd Family Broadcast.

Sonos en IKEA verstoppen gloednieuwe speaker op opvallende plek

Google Assistant ondersteunt gezinnen beter

Met Family Broadcast is het mogelijk om berichten naar iedereen in een gezin te sturen. Het maakt dan niet uit of ze thuis zijn of niet, omdat die berichten ook op smartphones binnenkomen. Mits iedereen onderdeel is van dezelfde familiegroep, natuurlijk. Ook kan iedereen reageren op de berichten die dan binnenkomen.

Google Assistant
Hey Google (Afbeelding: ANP / Ethan Miller)

Daarnaast heeft Google updates voor de Family Bell. Die functie krijgt officieel ondersteuning voor de Nederlandse taal. Helaas is het zo dat dit niet voor het weekend gebeurt, aangezien we er nog een paar weken op moeten wachten. Maar dat de optie naar het Nederlands vertaald wordt, is natuurlijk goed nieuws.

Update voor Family Bell

Met Family Bell stel je herinneringen in die vaak terugkomen. Met de update voor de Google Assistant is het zo dat bepaalde herinneringen automatisch herhaald worden. Zo kan niemand meer vergeten de planten water te geven en hebben de kinderen ook géén excuus meer om hun kamers op te ruimen.

Daarnaast zijn er extra verhalen beschikbaar voor eigenaars van een smart display, zoals van bijvoorbeeld Harry Potter en echte helden als Jane Goodall en Ruth Bader Ginsburg. Ook zijn er easter eggs toegevoegd. Google raadt aan een herinnering in te stellen voor Moederdag van aanstaande zondag, 9 mei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen