Sonos en IKEA verstoppen gloednieuwe speaker op opvallende plek

Gadgets Wesley Akkerman 7 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Sonos en Ikea lijken te werken aan twee nieuwe slimme speakers. Eén van die twee speakers wordt een niet eerder uitgebracht model, terwijl de andere mogelijk een nieuwe tafellamp wordt. Beide bedrijven hebben helaas verder nog niets bekendgemaakt, maar er ligt al wel een beetje informatie op straat.

Sonos deelde onlangs in een Instagram story dat er binnenkort meer nieuws verschijnt over nieuwe speakers. Eén van die speakers is waarschijnlijk een nieuwe tafellamp. Die lamp, met ingebouwde Play:1-speaker, krijgt mogelijk dezelfde prijs meer als het huidige model. Dat blijkt uit gegevens van de FCC.

Sonos en Ikea

Daarnaast wordt er, onder meer door The Verge, gesproken over een speaker die verwerkt zit in een kunstwerk voor aan de muur. Dit wordt waarschijnlijk een geheel nieuw product. Het ziet er overigens niet naar uit dat de boekenplank-speaker op korte termijn van een update voorzien wordt, blijkt uit dit bericht.

ikea sonos symfonisk google home vergelijking
De Symfonisk boekenplank van Ikea en Sonos (Afbeelding: IKEA)

Hoewel we mogelijk al weten wat voor soort product het dus wordt, is er verder weinig bekend. Het is niet duidelijk of het complete kunstwerk bestaat uit een grote speaker of dat er kleine speakers in verwerkt worden. Ook is niet duidelijk of we het doek of de plaat kunnen vervangen met een ander kunstwerk.

Geen vreemde zet

Mochten Ikea en Sonos daadwerkelijk dit product op de markt brengen, dan zou dat geen vreemde zet zijn. De Symfonisk-lijn, waar de tafellamp en boekenplankspeaker onder vallen, combineert vaak design met praktisch nut en natuurlijk de audiokwaliteit die je van Sonos gewend bent.

Sonos Roam: de kwaliteit die je gewend bent, maar dan voor onderweg

Zo kun je de boekenplankspeaker letterlijk als een boekenplank gebruiken. Maar je kunt ze ook combineren met een Sonos Beam- of Arc-soundbar, omdat je ze netjes kunt laten opgaan in het meubilair. Twee kunstwerken aan de muur als achterspeakers kun je natuurlijk nog beter wegwerken, als het ware.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pocket-lint

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen