Google kondigt nieuwe Nest Hub aan met unieke slaapmeter (en meer!)

Smart Home Mark Hofman 7 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

11Google heeft vanmiddag een gloednieuwe versie van de Nest Hub aangekondigd. De populaire Smart Home-tool is voorzien van een flinke upgrade en meet nu onder andere je slaap op een unieke manier.

Uiteraard is er nog heel veel meer te vinden in de nieuwe versie van de Hub die je vanaf 4 mei 2021 op de kop tik voor €99,99. In dit artikel vertellen we je exact wat hij te bieden heeft.

Google Nest Hub voorzien van unieke slaapmeter

Google had al vrij snel door dat de eerste Nest Hub voornamelijk in de slaapkamer werd neergezet. Mensen gebruikte de handige tool voor het afspelen van muziek en gebruikte het voornamelijk als slimme wekker. Om heel eerlijk te zijn is de Nest Hub ook ideaal voor in de slaapkamer en wat dat betreft slaat Google met de nieuwe variant ervan de spijker op de kop.

Google Nest Hub
Ook in het wit! (Afbeelding: Google)

Net als de Google Pixel gebruikt ook deze nieuwe Nest Hub speciale sensoren. Hierdoor is niet alleen mogelijk om met gebaren je Nest Hub op afstand te besturen, maar ook om je slaap op een speciale manier te meten. Onder de naam Sleep Sensing wordt je dus de gehele nacht geanalyseerd op afstand, zodat jij niet met een smartwatch of een bepaalde gadget het bed in moet. Maar dat is zeker niet het enige probleem dat Google fixt op het gebied van slaapmeting.

Sleep Sensing

Zo is de nieuwe Google Nest Hub niet voorzien van camera’s, maar wordt je slaap alleen gemeten door middel van de sensoren. Op die manier worden gegevens op een veilige manier verzamelt. Vervolgens krijg je niet alleen te zien of je goed of slecht geslapen hebt, maar zie je ook hoevaak je gesnurkt of gehoest hebt. Iets dat erg handig kan zijn voor het detecteren van onderliggende kwalen.

Sleep Sensing zorgt er ook voor dat jij je slaap kunt verbeteren. Dat doet de Nest Hub niet alleen door gebruik te maken van de informatie van AASM, maar ook door je omgeving te controleren. Zo krijg je bijvoorbeeld tips over hoe jij je slaapkamer beter kunt inrichten voor een goede nachtrust. Daarnaast houdt Sleep Sensing ook je slaapritme in de gaten om je ook op die manier te kunnen assisteren.

De informatie blijft overigens helemaal van jou en de gegevens zijn op elk moment te verwijderen. Deze worden overigens lokaal opgeslagen en alleen een fractie hiervan is op te slaan in de cloud. Deze gegevens worden door Google niet gedeeld met adverteerders.

Sleep Sensing is dit jaar nog een gratis functionaliteit, maar zal vanaf volgend jaar een betaalde dienst worden. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

Google Nest Hub: wat heeft het nog meer te bieden?

De Google Nest Hub heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan Sleep Sensing. Zo is het bijvoorbeeld wederom mogelijk om al je slimme apparaten op één plek te bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de thermostaat en het inschakelen van het licht. Daarnaast is de hub ideaal voor het kijken van video’s of het afspelen van muziek tijdens het koken of gewoon lekker wanneer je in bed ligt.

Google Nest Hub
De nieuwe Nest Hub! (Afbeelding: Google)

De nieuwe Nest Hub is overigens wel voorzien van een aantal verbeteringen. Het apparaat is door Google voorzien van een naadloos ontwerp en gemaakt van duurzame materialen. Daarbij introduceert het bedrijf een Dark Mode voor in de slaapkamer, is het voorzien van een wake-up light achtige functionaliteit, ben je in de mogelijkheid om meerdere wekkers in te stellen en speel je ontspannende geluiden af om in slaap te komen.

De nieuwe Google Nest Hub is beschikbaar in de kleuren zwart en wit en ligt dus vanaf 4 mei 2021 in de winkels. Je tikt ’em op de kop voor €99,99!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen